Wat gebeurt er met eigelijk met de de gewonde zwerfhonden in Thailand, Olleke Bolleke vertelt het U!

CHONBURI:- De 27 honden uit een opvangcentrum in Chonburi, lijken van oor tot oor te stralen terwijl ze genoten van een wandeling met hun wielassistenten. Tientallen gehandicapte zwerfhonden gebruiken rolstoelen om hun dagelijkse wandeling te maken in opvangcentrum in Thailand.

Met kwispelende staarten onder een koor van geblaf en gejank, zagen tientallen gehandicapte honden, vastgemaakt aan hun rolstoeltje die hun gehandicapte achterpoten ondersteunen, er extatisch uit toen ze hun dagelijkse wandeling maakten in een opvangcentrum in Thailand.

De 27 honden, die voornamelijk het slachtoffer zijn van ongelukken, hebben weer een dragelijke leven in een opvangcentrum in deze oostelijk gelegen provincie.

“Het is bijna alsof ze geen idee hebben dat ze een handicap hebben en als je ze voor de eerste keer in de rolstoel zet, is het alsof er geen leercurve is’, zei de ambtenaar van de opvang, Khu. Christopher Chidichimo.

Het asiel, gerund door een stichting genaamd The Man That Rescue Dogs, is opgericht door een Zweed die in 2002 naar Chonburi verhuisde en zo ontsteld was door de slechte conditie van zwerfdieren dat hij er werk van maakte om voor  hen te zorgen.

Maar de toekomst ervan is nu onzeker, nadat de pandemie van het coronavirus leidde tot een daling van 40 procent van de donaties en een verlaging van het aantal buitenlandse bezoekers.

“De donaties zijn erg belangrijk en de vrijwilligers en bezoekers zijn even belangrijk, omdat ze onze boodschap komen verspreiden’, zegt Chidichimo, sponsorcoördinator bij het asiel.

Het asiel geeft elke dag meer dan € 1.200 uit om voor meer dan 600 honden te zorgen en 350 extra honden te voeden die op straat leven.

Olleke Bolleke in Oost Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!