De parlementsleden van Thailand waden zich maar al te graag in luxe 

BANGKOK:- De parlementaire club in het grote nieuwe parlementscomplex in Kiak Kai, Bangkok, trekt meer dan de aandacht, ook al moet de club nog openen. Naar verluidt wordt de club, die wordt gefinancierd door de parlementsleden zelf, uitgerust met massagekamers, een driving range, karaoke-kamers en een balzaal. Het parlement stelt alleen de ruimte in het gebouw ter beschikking.

Velen zeggen dat de club te extravagant is in een tijd van economische tegenspoed. De club-saga heeft ook blunders en gebreken in het bouwproces aan het licht gebracht, waardoor de voltooiing van het complex jarenlang is vertraagd.

De club, die gelegen is op de fifth floor (vierde verdieping) van het middelste gedeelte van het parlementsgebouw dat formeel Sappaya-Sapasathan heet, wekte nieuwsgierigheid toen de media onlangs een rondleiding door het gebouw kregen.

Een kijkje in de club onthulde wat leek op een recreatiecentrum met een breed scala aan voorzieningen: spaservice, yogaruimtes, een balzaal, karaokebars, traditionele massagesalons, een driving range en een fitnesscentrum.

Veel van deze voorzieningen moeten nog worden geconstrueerd. Maar alleen al de suggestie dat de wetgevers zoveel dure en creatieve manieren nodig hebben om te ontspannen in een door de overheid gefinancierd complex, ergert de bevolking.
De club wordt zelfs bekritiseerd door enkele wetgevers die zeggen dat die overdreven en onnodig is.

Peerasak Porjit, voorzitter van de senaatscommissie voor sociale en recreatieve activiteiten, die de mediatour leidde, verdedigt de club als een plek waar wetgevers en functionarissen kunnen ontstressen na het werk.

De club is in 2011 ontworpen in een tijd dat de economie robuust was. Omdat de bouw van het parlement vertraging opliep, loopt ook de opening van de club vertraging op. Parlementsvoorzitter Chuan Leekpai zal waarschijnlijk een panel aanstellen om te beslissen of het ontwerp en de lay-out van de club moeten worden herzien, zodra de club door de aannemer aan het parlement is overgedragen, aldus Peerasak.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Dick van der Lugt
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!