Warenhuis “De Bijenkorf” definitief in Thaise handen

AMSTERDAM:- De Thaise Central Group en het Oostenrijkse Signa Holding hebben definitief overeenstemming bereikt over de overname de Selfridges-groep. Selfridges heeft achttien grote warenhuizen, waaronder de Bijenkorf.

Naast de Bijenkorf gaat het om Selfridges in Londen, Manchester en Birmingham, Brown Thomas en Arnotts in Ierland, evenals hun bijbehorende e-commerce platforms en het vastgoed in Londen en Manchester en vijf locaties in Ierland.

Volgens zakenkrant Financial Times is er zo’n 4 miljard Britse pond neergeteld na wekenlange onderhandelingen tussen de verkopende Canadese Westonfamilie en de kopers.

Consultants en retailexperts denken dat de opname in een groter geheel goed gaat uitpakken voor de Bijenkorf.

Door de transactie wordt de Selfridges-groep onderdeel van de gecombineerde portefeuille luxe warenhuizen van Central, die al eigenaar is van Rinascente in Italië, Illum in Denemarken, Globus in Zwitserland en de KaDeWe Group, actief in Duitsland en Oostenrijk. Signa, dat zo’n €24 miljard aan vastgoed onder beheer heeft wereldwijd, waaronder het Chrysler gebouw in New York, is mede-eigenaar van een aantal van die warenhuizen, en nu dus ook van de Selfridges en Bijenkorf-filialen.

De pro forma jaaromzet voor de gecombineerde warenhuisportefeuille bedroeg €5 miljard in 2019.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie
Bron: TMG Groep 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!