Wanneer mag ik thuis in Thailand wiet kweken?

THAILAND:- Het besluit waardoor Thaise huishoudens marihuana mogen telen, werd afgelopen dinsdag officieel aangenomen toen minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul een ministeriële aankondiging ondertekende waarin hij de stap onderschreef om de plant van de lijst met verdovende middelen van categorie 5 te verwijderen.

Om enigszins wat klaarheid in deze materie te brengen, hier een aantal vragen met antwoorden.

Vraag: Wanneer mag ik thuis marihuana gaan kweken
Antwoord: Het planten van huishoudens kan in de komende 120 dagen beginnen, zodra de Royal Gazette aankondigt dat marihuana van de zwarte lijst is verwijderd.

Vraag: Moet ik de autoriteiten informeren voordat ik het ga kweken?
Antwoord: Voordat u gaat kweken, moet u het volksgezondheidsbureau in uw provincie op de hoogte stellen van het aantal marihuanaplanten dat u van plan bent te kweken, waar ze precies zullen worden gekweekt en met welk doel.  Het kantoor zal het voorstel vervolgens doorsturen naar de Food and Drug Administration (FDA).  Je kunt pas beginnen met het kweken van marihuana nadat de FDA groen licht heeft gegeven.

Vraag: Wat is de limiet voor het thuis kweken van marihuana?
Antwoord: Individuele huishoudens kunnen maximaal zes marihuanaplanten kweken.  Wie zich echter als gemeenschapsonderneming (7 personen) bij de overheid heeft ingeschreven, kan onbeperkt groeien.

Vraag: Wat is het toegestane gebruik van zelfgekweekte marihuana?
Antwoord: Mensen kunnen thuis marihuana kweken voor medisch gebruik en als ingrediënt in andere producten.  De verkoop van marihuana en de extractie ervan voor consumptie is ten strengste verboden aan personen onder de 20 jaar, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en andere personen, aangekondigd door het ministerie van Volksgezondheid.

Opmerkelijk is dat een wet ter voorkoming van algemeen misbruik van marihuanaproducten, inclusief het gebruik voor recreatieve doeleinden, is aangenomen door de Tweede Kamer en in afwachting is van goedkeuring door de premier.

Vraag: Wat zijn andere beperkingen met betrekking tot de extractie/verwerking van marihuana?
Antwoord: Alle extractie, verwerking, verkoop, import en export van marihuana moet eerst worden goedgekeurd door de FDA.  De concentratie tetrahydrocannabinol (THC) in marihuanaproducten moet onder de 0,2 procent blijven.

Vraag: Kan ik reclame maken voor mijn zelfgekweekte marihuana?
Antwoord: Alle vormen van reclame voor zelfgekweekte marihuana zijn verboden, behalve die welke zijn goedgekeurd door de FDA.

Vraag: Welke andere planten staan ​​nog op de lijst van verdovende middelen van categorie 5?
Antwoord: Opium, psilocybine of paddo en cannabisextract met meer dan 0,2 procent THC staan ​​nog steeds op de lijst van illegale drugs.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!