De politie van Mae Sot start ‘Smart Safety Zone 4.0’ om de openbare veiligheid te verbeteren

TAK:- Het politiebureau van Mae Sot lanceerde eerder deze week een zgn. “Mae Sot Smart Safety Zone 4.0″-campagne door in drie gemeenschappen CCTV-camera’s te installeren om de veiligheid van de lokale bevolking en toeristen te verbeteren en om het verkeer te controleren.

“De CCTV-camera’s is gemonteerd op een metalen ‘SOS-paal’ met een noodknop die mensen kunnen indrukken om in geval van nood de politie te bellen”, zo vertelde kolonel Monsak Kaew-on, hoofdcommissaris van het politiebureau van Mae Sot.

 “Mae Sot is door de koninklijke Thaise politie geselecteerd om deze campagne te leiden in drie gemeenschappen met een oppervlakte van 0,23 vierkante kilometer.  Het gaat om de Wat Luang, Ruam Jai en islamitische gemeenschap.”

Hoofdcommissaris Monsak voegde eraan toe dat de campagne gericht is op het gebruik van moderne technologie zoals CCTV-camera’s en een netwerksysteem om het vermogen van politietoezicht te verbeteren en om misdaden te helpen voorkomen en de verkeersstroom te vergemakkelijken.

De politie zal contact opnemen met de lokale bevolking en toeristen om hen te leren hoe ze de SOS-palen op de juiste manier kunnen gebruiken om aangifte te doen of om politiehulp te vragen.

Als onderdeel van haar initiatief om misdaden op gemeenschapsniveau actief te voorkomen, is de Royal Thai Police van plan om haar Smart Safety Zone 4.0 uit te breiden naar alle provincies, mocht de proefcampagne succesvol blijken te zijn.  

In elke provincie wordt één politiebureau geselecteerd als centrale instantie voor het bewaken van het CCTV-cameranetwerk in de hele provincie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!