Het snoeiharde optreden van Thaise overheid tegen varkensvlees hamsteraars blijkt succesvol 

THAILAND:- Nadat de autoriteiten van Songkhla in januari een vleesbedrijf  beschuldigden van het hamsteren van 200 ton varkensvlees, is de regering op oorlogspad om het hamsteren van varkensvlees aan te pakken.  

De autoriteiten zijn strenger geworden op het gebied van opslag- en ontvangstprocedures en hebben inmiddels 24,48 miljoen kilo varkensvlees geïnspecteerd.  Vervolgens namen ze 1,07 miljoen kilogram varkensvlees in beslag die welke aan de verkoop werd onthouden

De varkensvleesprijzen dalen eindelijk na een drastische stijging in januari, toen veel mensen op een gegeven moment zelfs hun toevlucht namen tot het eten van krokodillenvlees in plaats van varkensvlees.

Een regeringswoordvoerder zei dat de groothandelsprijzen voor varkensvlees nu zijn gedaald tot 100-104 baht per kilogram, de detailhandelsprijzen in winkelcentra zijn gedaald tot 160-166 baht per kilogram, en de verkoopprijzen voor consumenten zijn nu 198-208 baht per kilogram.

De Thaise regering heeft grote stappen gezet in het bestrijden van prijsinflatie en heeft vorige maand zelfs oorlogskamers opgezet om stijgende prijzen tegen te gaan.  Het ministerie plande kortingscampagnes en laaggeprijsde programma’s, met afgeprijsde producten zoals varkensvlees, kip en eieren die beschikbaar werden gesteld in waren- en gemakswinkels, evenals versmarkten, mobiele kruideniers en andere gemakkelijk bereikbare plaatsen.

De regering verwacht dat de inflatie dit jaar tussen de 1-3% zal schommelen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Phuket News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!