Wanhopige vader verdwijnt met met zoon na een omvangrijke banenzwendel in de Isaan

NOORDOOST-THAILAND:- Een man in de provincie Burriram verdween samen met zijn driejarige zoon nadat het gezin het slachtoffer was geworden van een banenzwendel van 100.000 baht in het buitenland.

De vrouw van de man, de 34-jarige Wassana, diende gisteren een klacht in bij het politiebureau van None Suwan nadat haar 35-jarige echtgenoot Autthapon en hun driejarige kind, Arkon, in het niets waren verdwenen.

Khun Wassana en haar man waren onlangs teruggekeerd naar Thailand van hun werk in Taiwan.  Bij de terugkeer van het paar zagen ze een nieuwe baan in Canada.

Het stel toonde interesse in de baan, maar ontdekte later dat het baanaanbod frauduleus was nadat ze elk 50.000 baht hadden betaald voor het sollicitatieproces.

Het financiële verlies en de stress troffen Khun Autthapon, wat leidde tot zwaar drinken en grillig gedrag.  Hij beschuldigde zijn vrouw Wassana er ook van een affaire te hebben met iemand die ze op sociale media had ontmoet, maar ze ontkende de bewering.

Gisteren gingen ze met z’n drieën naar het politiebureau van None Suwan om aangifte te doen van de zwendel.  Terwijl de recherche haar ondervroeg, nam Autthapon zijn zoon mee naar de auto en reed het parkeerterrein van het politiebureau af, her tweetal is sindsdien niet meer gezien.

De politie meldde dat ze de mobiele telefoon van Autthapon langs de weg hadden gevonden in het Soeng Sang-district in de Isaan-provincie Nakhon Ratchasima, de grens van Nakhon Ratchasima en Buriram.

De afstand tussen het politiebureau en de plek waar de telefoon werd gevonden was zo’n 12,7 kilometer, zo’n 20 minuten rijden.

De politie in de twee provincies werkt samen en zetten controleposten op om de grijze sedan van Autthapon met een kentekenplaat กธ-1366 te vinden in de hoop het vader- en zoonpaar te volgen.

Vorig jaar werd een groep van 50 Thaise vrouwen uit duizenden opgelicht door een frauduleus uitzendbureau dat aantrekkelijke banen in het buitenland beloofde, maar bij aankomst iets anders leverde.  Ze werden gedwongen om ander werk te doen, zoals sekswerk of gokken, en hun paspoorten werden in beslag genomen.

De minister van Arbeid heeft inwoners gewaarschuwd om op te passen voor de overzeese banenzwendel, met name voor vacatures op sociale media die meestal de aandacht trokken van werkzoekenden met een zeer hoog inkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Naewna.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!