Thailand biedt amnestie voor de “little ghosts” in Zuid-Korea

BANGKOK:- De Thaise regering dringt er bij alle Thais die illegaal in Zuid-Korea werken — de zogenaamde ​“little ghosts”, op aan om voor 28 februari terug te keren naar Thailand.  Elke Thais die tegen die datum niet terugkeert naar Thailand, riskeert een boete van 30 miljoen won (800.000 baht), zo waarschuwde de Thaise regering.  

Gisteren liet de Thaise regeringswoordvoerder, Khun Ratchada Thanadirek dat de Zuid-Koreaanse immigratiedienst had gemeld dat momenteel 140.000 Thais illegaal werken in Zuid-Korea.

Het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken wil daarom alle Thais die Korea illegaal zijn binnengekomen erop wijzen dat ze straf kunnen ontlopen als ze voor 28 februari terugkeren naar Thailand.  Zij worden vrijgesteld van de boete van 800.000 baht als ze voor het einde van de maand terugkeren en hun voorgenomen terugkeer naar Thailand melden bij een immigratiekantoor in Zuid-Korea of ​​online op www​.hiko​rea​.go​.kr.

Volgens moeten de “Thaise kleine sprookjes” ondersteunende documenten overleggen, met name zijn of haar paspoort en een bewijs van gekochte vliegtickets naar Thailand.

De illegale arbeiders die niet terugkeren naar Thailand of hun terugkeer niet melden, riskeren niet alleen een fikse boete, maar ook moeilijkheden om in de toekomst Zuid-Korea binnen te komen, zo waarschuwde de woordvoerster.  

Khun Ratchada zei dat Thais in Zuid-Korea kunnen werken, maar dat ze dit legaal moeten doen via het ministerie van Arbeid.  Thaise werknemers zijn niet beschermd  door mensen die hen in Zuid-Korea illegaal werk aanbieden. De “Little Ghosts” hebben geen sociale basisrechten, zijn onverzekerd, worden vaak uitgebuit tegen lage lonen en leven in angst om door de autoriteiten ontdekt te worden.

De aankondiging van de regering komt slechts enkele dagen nadat een Thaise familie om hulp vroeg voor hun familielid, een kleine geest die in coma lag in Zuid-Korea na een dringende operatie voor een hersenbloeding.  De familie doet er alles aan om Narong, die bewusteloos blijft, terug te brengen naar Thailand.  Narongs moeder, Buarat, zegt dat ze weet dat de medische rekeningen hoog zullen zijn in Zuid-Korea en dat de familie in de problemen zit omdat ze niet veel geld heeft.  De familie besloot hun verhaal via de media te verspreiden om anderen te waarschuwen voor illegaal werken in het buitenland voor het geval ze ziek worden en hulp nodig hebben.

Ook is er een incident bekend op het eiland Jeju, ongeveer 455 kilometer van de hoofdstad Seoul, daar verdwenen 55 Thais nadat ze met een reisgezelschap naar Zuid- Korea waren gevlogen. Ze worden ervan verdacht illegale werkzoekenden te zijn.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: Bangkokbiznews

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!