Waarschuwing voor zwaar weer 38 provincies in Thailand zware regens met onweer op komst

BANGKOK:- Vanaf vandaag donderdag (30 juni) tot zaterdag zal een tropische depressie 38 provincies treffen, zo waarschuwde het Meteorologisch Bureau van Thailand.

Een actieve depressie boven de noordelijke Zuid-Chinese Zee is verergerd tot een tropische depressie met een maximale aanhoudende windsnelheid van ongeveer 55 km/u, aldus het TMD.

 Een zuidwestelijke moesson boven de Andamanse Zee, andere delen van het land en de Golf van Thailand, zal toenemen terwijl een moessontrog boven het hogere noorden ligt.

Als gevolg daarvan wordt  meer regen voorspeld in het hele land, met zware tot zeer zware buien in sommige gebieden in het noorden, noordoosten, de centrale regio, het oosten en het zuiden (westkust), aldus het bureau.

Het TMD waarschuwt de bevolking dan óók voor ernstige omstandigheden die kunnen leiden tot overstromingen en plotselinge overstromingen.

Het ministerie adviseerde ook al het verkeer, zowel op de weg als op het water om voorzichtig te zijn en gebieden met onweersbuien te vermijden, terwijl boeren maatregelen zouden moeten nemen om hun gewassen te beschermen.

Dit zullen de getroffen gebieden zijn:

30 juni
Noord: Chiang Rai, Phayao en Nan.
* Noordoost: Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom en Mukdahan.
* Oost: Rayong, Chanthaburi en Trat.
* Zuid: Ranong, Phang-nga en Phuket.

 1 juli
Noord: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Nan, Phrae, Lampang, Uttaradit, Tak, Phitsanulok en Phetchabun.
* Noordoost: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Nong Bua Lamphu, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Khon Kaen, Maha Sarakham, Kalasin, Mukdahan, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen en Ubon Ratchathani.
* Centraal: Kanchanaburi en Ratchaburi.
* Oost: Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat.

* Zuid: Ranong, Phang-nga, Phuket en Krabi.

 2 juli
Noord: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Nan, Phrae, Uttaradit, Tak, Phitsanulok en Phetchabun.
* Noordoost: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Nong Bua Lamphu, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Khon Kaen, Kalasin, Mukdahan, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen en Ubon Ratchathani.
* Centraal: Uthai Thani, Kanchanaburi en Ratchaburi.

* Oost: Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat.
* Zuid: Ranong, Phang-nga, Phuket en Krabi.

 Ook de wind aan de kustwateren zal sterker zijn.

Het ministerie zei dat het publiek de waarschuwingen en bijgewerkte informatie kan volgen via de website http://www.tmd.go.th of door te bellen naar 0-2399-4012-13 of de 1182 hotline.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!