Lokale bevolking beweert dat de burgemeester van Pattaya het strand van Jomtien in tweeën  splitst om bij de illegale verkopers een slag voor te zijn 

PATTAYA:- De gemeentelijke autoriteiten van Pattaya heeft op het strand van Jomtien hekken geplaatst om de grens tussen de gemeenten Pattaya en Na Jomtien duidelijk aan te geven nadat de autoriteiten onder kritiek kwamen te liggen omdat ze de regel zonder handel niet hadden nageleefd.

Foto’s van de hekken werden op de @PattayaWatchdog Facebook-pagina gedeeld, met het bijschrift dat dit werd gedaan in opdracht van de nieuwe gouverneur van Pattaya, Poramase Ngamphiches.

Eerder deze week bracht uw Nieuwsbeer één reportage van verkopers  hun goederen en diensten zonder gêne op dit strand gedeelte aanboden , en met name de verhuur van strandstoelen, ondanks een bord dat duidelijk het gebruik van het gebied voor persoonlijk gewin verbiedt.

Facebook-gebruikers reageerden door de illegale ondernemers te berispen voor het duidelijk niet respecteren van de wet en de autoriteit voor het niet handhaven van de wet.

Maar voor wat betreft de foto’s van de stalen hekken die op  @PattayaWatchdog werden gepost, bekritiseerden internetgebruikers de nieuwe gouverneur omdat hij te plichtmatig was bij het oplossen van het probleem.

 “Door het strand in tweeën te splitsen, moeten kooplieden aan de kant van Na Jomtien blijven en kunnen ze niet oversteken naar de kant van Pattaya.  Dit is een klassieke vorm van ‘ieder veegt zijn eigen straatje schoon’, zo schreef een bewoner.

Anderen schreven dat de hekken de schoonheid van het strand verpesten, terwijl sommigen de gemeente Pattaya adviseerden om haar jurisdictie uit te breiden tot heel Jomtien Beach, zodat het de wet efficiënter kan handhaven.

Weer een internetgebruiker schreef dat de stap briljant was omdat het duidelijk aantoonde welke gemeente corrupt is.

Jomtien Beach ligt aan de oostkust van de Golf van Thailand, zo’n 165 kilometer ten zuidoosten van Bangkok en zo’n 3 kilometer ten zuiden van Pattaya City.  

Het witte zandstrand is populair onder toeristen, terwijl de buurt een chaotische wijk is met hoge flatgebouwen, strandhotels en restaurantjes.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: @PattayaWatchdog
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Facebook 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!