Waarschuwing voor voedselvergiftiging, de temperaturen in Thailand stijgen deze maand tot 43 graden Celsius. 

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Volksgezondheid heeft gewaarschuwd voor voedselvergiftiging en diarree die kunnen worden veroorzaakt door het eten van bedorven voedsel tijdens het zomerseizoen, omdat door voedsel overgedragen bacteriën sneller kunnen groeien bij warme temperaturen.  Volgens de directeur-generaal van het ministerie lopen de zomertemperaturen in Thailand op tot 35 tot 40 graden Celsius, in sommige gebieden zelfs tot 43 graden Celsius.

Voedsel bederft in de zomer sneller omdat microben (bacteriën en virussen) dan sneller kunnen groeien.  Verontreinigd en bedorven voedsel kan diarree, voedselvergiftiging, dysenterie, tyfus en cholera veroorzaken.  

Van januari tot september vorig jaar werden 410.699 gevallen van diarree gemeld, met twee doden, zei hij.  Hij adviseerde consumenten voedsel te kopen van betrouwbare bronnen of gecertificeerd door overheidsinstanties.  Vlees en verse zeevruchten moeten op een koele plaats onder de 5 graden worden bewaard.

Koop geen kant-en-klaar voedsel in plastic zakken die tekenen van bederf vertonen, zoals opstijgende luchtbellen.  Het wordt aanbevolen om warm en schoon voedsel te eten en rauwe vleesgerechten te vermijden.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!