Maldivische toerist betrapt op het smokkelen van 25 levende vogels uit Thailand.

SAMUT PRAKAN:- Ambtenaren op Suvarnabhumi Airport in Bangkok hebben gisterochtend een toerist betrapt op een poging om 25 exotische levende vogels te smokkelen op een vlucht naar de Malediven vanuit Thailand, zo las Olleke Bolleke in de Thaise Khaosod.

Douanebeambten deden om 9.20 uur een verrassende ontdekking tijdens het inspecteren van bagage op weg naar vlucht PG711 met bestemming Malé op de Malediven, zo verklaarde Khun Prasert Sornsathapornkul, directeur van het departement van het behoud van dieren in het wild en wilde planten bij het ministerie van nationale parken, natuur en gewasbescherming.

In twee koffers vonden de douanebeambten 25 levende vogels, waaronder zwarte wouwen, visarenden en karetuilen — alle soorten die op de CITES-lijst staan — met een geschatte gecombineerde waarde van 100.000 baht.  

Het smokkelen van levende wilde dieren uit Thailand zonder vergunning is een schending van de Wet op de bescherming en het behoud van wilde dieren uit 2019, de Dierziektenwet uit 2015, en de Douane wet uit 2017. Onder de gewijzigde Wet op het behoud en het behoud van wilde dieren uit 2019 is de handel in soorten die op de CITES-lijst staan ​​een misdaad waarop tot 10 jaar gevangenisstraf staat.

De toerist, die in het bezit is van een Maldivisch paspoort, werd naar het politiebureau van Suvarnabhumi Airport gebracht om terecht te staan.  De geredde wilde vogels werden naar een natuurgezondheidsteam gestuurd onder het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation.  De directeur wilde niet zeggen hoe het verder moet met de in beslag genomen vogels.  Vorige maand vlogen twee speciaal getrainde labradors vanuit Engeland naar Thailand om de gesmokkelde pangolin, ’s werelds meest verhandelde dier, op te sporen.

Vorige maand werd in de provincie Mae Hong Son in Noord-Thailand een handelaar in wilde dieren betrapt met twee Aziatische zwarte berenwelpen die hij vermoedelijk vanuit Myanmar de grens over had gesmokkeld.  

Óók heeft de Thaise politie heeft vorige maand 47 makaken gered die het land uit werden gesmokkeld voor gebruik in de traditionele Chinese geneeskunde.  Twee hardwerkende politiebeagles gestationeerd op Suvarnabhumi Airport snuffelden vorige maand rauwe eend uit China en rookten in november vleermuizen uit het vasteland van China.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!