Waarschuwing!  Pas op voor stalen voorwerpen in de Thaise zon.

THAILAND:- Het huis van een vrouw brandde bijna af door zonlicht dat weerkaatste op een stalen stoel.  Dit verhaal is een waarschuwing voor iedereen in Thailand, aangezien er tijdens de extreme zomerhitte onverwachte branden kunnen plaatsvinden.  

De Thaise zon kan momenteel extreem heet zijn en een simpele fout, zoals het in de zon laten liggen van een stalen voorwerp, kan een vonk veroorzaken.  Bangkok en nabijgelegen provincies bereikten op 21 april 2023 40 graden Celsius. In het noordelijke deel bereikten de temperaturen 42,5 graden Celsius.  Er valt ook geen regen en de temperaturen zullen in deze periode extreem heet blijven.  

Een TikTok-gebruiker plaatste een video waarin hij netizens waarschuwde voorzichtig te zijn.  De vrouw had haar bed naar buiten gebracht en in de zon laten staan.

Gelukkig was ze thuis en zag ze plots de rook uit het bed komen.  Dit kwam doordat naast het bed een roestvrijstalen stoel stond.  Het zonlicht weerkaatste op de stoel en begon een plek op het bed in brand te steken.  Gelukkig kon het op tijd gedoofd worden, maar het bed heeft nu een grote zwarte vlek.  Dit soort ongelukken is onverwacht en wordt vaak over het hoofd gezien omdat niemand zou denken dat het zo gevaarlijk kan zijn om meubels in de zon te laten staan.  

De reflectie van het zonlicht was gedurende een bepaalde tijd op één plek op het bed gericht.  Hierdoor ontstond de vonk en doordat het bed van katoen en vezels is gemaakt, verspreidde de vonk zich snel.

De TikTok-gebruiker plaatste de video online in de hoop dat het toekomstige branden zal voorkomen.  Als je een ei buiten in de Thaise zon laat staan, wordt het gaar.  Zelfs voor een korte tijd in de zon liggen kan leiden tot zonnebrand of een hitteberoerte.  U moet gedurende deze tijd ook speciale aandacht besteden aan huisdieren.  Gelukkig was de gebruiker thuis en merkte hij de rook op tijd op.  Het vuur had zich kunnen verspreiden naar haar huis en de schade zou veel groter kunnen zijn. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!