Man en kind kwamen gisteren bij een fataal ongeluk om het leven met een jetski in Pattaya

PATTAYA:- Een 35-jarige man en een zevenjarige jongen zijn gisteravond om het leven gekomen bij een jetski-ongeluk aan het strand van Pattaya, in het oosten van Thailand.

Omstreeks 19.00 uur kregen agenten van het politiebureau van Pattaya te horen dat een jetski bij de ingang van Soi 14 in zee was gekanteld en dat er twee mensen werden vermist.  De politie snelde ter plaatse met artsen van het Bangkok Hospital en hulpverleners van de Sawang Boriboon Rescue Foundation.

De zevenjarige Pathomphon Phonrat was bewusteloos en ernstig gewond toen hij uit zee werd gehaald.  Er kwam veel bloed uit zijn mond, zijn nek en kaak waren gebroken en zijn nek was gekneusd, zo las Olleke Bolleke in ThaiRath.

Reddingswerkers voerden reanimatie uit op het kind en brachten hem met spoed naar het Bangkok Hospital in Pattaya, waar hij op tragische wijze bezweek aan zijn verwondingen en om 22.10 uur overleed.  Doktoren verklaard dat het jongetje gestorven was aan een gebroken nek en kaakbeen.

De politie vond een blauwe Yamaha-jetski op het strand en kreeg te horen dat de 35-jarige bestuurder, Pornsuphan Phumnok, na het ongeval nog steeds vermist was.

Het team stuurde een boot en vond het lichaam van Pornsuphan drijvend met zijn gezicht naar beneden in de zee, ongeveer 50 meter van de kust, minder dan een uur later.  Hij had ernstige wonden aan zijn wenkbrauwen, onder zijn linkeroog en lippen.

Een getuige, de 37-jarige Tony uit Vietnam – die parasols op het strand verhuurt – zei dat hij dingen aan het opruimen was op het strand toen hij zag dat de man het kind meenam voor een ritje op zijn jetski.

Hij zag de jetski een scherpe bocht maken en ongeveer 30 meter uit de kust kantelen.  Hij zei dat zowel de man als het kind in de lucht werden geslingerd en de zijkant van de jetski raakten.

Mr. Tony sprong onmiddellijk op een jetski en reed naar buiten om het kind in de zee te zien drijven met een reddingsvest aan, maar de bestuurder was nergens te bekennen.  Hij hielp het bewusteloze kind naar de kust te brengen en waarschuwde ambtenaren om hulp te vragen.

Beide lichamen werden naar het Forensisch Instituut gebracht voor autopsies voordat ze werden teruggegeven aan hun families.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!