Suvarnabhumi ontkent dat ambulances het luchthaventerrein niet mogen oprijden.

SAMUT PRAKAN:- Suvarnabhumi Airport maakte bekend dat ambulances van zowel ziekenhuizen als stichtingen onder het National Institute for Emergency Medicine (NIEM) op elk moment het luchthaventerrein mogen ophalen om spoedpatiënten op te halen.

De luchthaven reageerde op een virale post op sociale media van Facebook-gebruiker “Tuktik Kon Chiang Nua”, die beweerde dat de luchthaven geen ambulance toestond die hij had gebeld om zijn vader op te halen, een taxichauffeur die een plotselinge hartattack kreeg tijdens het afzetten van passagiers op de luchthaven.

De taxichauffeur stierf naar verluidt kort daarna door een gebrek aan zuurstoftoevoer naar zijn hersenen.

“Ik had het “NIEM” gebeld via hun hotline 1669 om mijn vader op te halen, maar Suvarnabhumi-functionarissen zeiden dat de luchthaven niet onder NIEM-jurisdictie viel en dat alle noodgevallen moeten worden afgehandeld door een privéziekenhuis op de luchthaven”, zo schreef Tuktik in een Facebook-bericht op  Dinsdag.

 “Wachten op de komst van een spoedafdeling van de luchthaven resulteerde in een vertraagde behandeling van mijn vader, en we verloren hem voordat hij het dichtstbijzijnde Sirindhorn-ziekenhuis kon bereiken.  Later heeft de ambulancedienst mij 13.000 baht in rekening gebracht voor de ambulance en medische kosten ondanks het feit dat de ambulancedienst via 1669 gratis is.”

In haar aankondiging zei de luchthaven dat uit onderzoek bleek dat het incident plaatsvond op 25 april om ongeveer 19.40 uur toen de veiligheidsfunctionarissen van de luchthaven waren gewaarschuwd dat een taxichauffeur een aanval had gehad op de weg buiten Gate 6 van Passenger Terminal 4.

“Ambtenaren namen vervolgens contact op met het medische noodteam van de Samitivej Suvarnabhumi-kliniek op de luchthaven om de patiënt te helpen.  Na eerste hulp te hebben verleend, besloot het team zijn ambulance te gebruiken om hem naar het Sirindhorn-ziekenhuis te vervoeren, het dichtstbijzijnde openbare ziekenhuis dat over apparatuur beschikt voor zijn behandeling”, aldus de aankondiging.

“Suvarnabhumi Airport heeft geen enkele NIEM-ambulance beperkt”, zo benadrukte de luchthaven.  “In het verleden zijn er verschillende incidenten geweest waarbij ambulances van ziekenhuizen en stichtingen de luchthaven zijn binnengekomen om patiënten op te halen die lijden aan ongevallen of acute ziekten”, voegde het eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!