Waarom het beter is om géén wierook, goud- en zilverpapier te verbranden om een ​​giftig Chinees nieuwjaar te vermijden

BANGKOK:- Uit één onderzoek is gebleken dat de rook die vrijkomt bij het branden van wierook en goud- en zilverpapier tijdens het Chinese Nieuwjaar kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Chinees Nieuwjaar is één van de belangrijkste gebeurtenissen op de kalender voor Chinezen.  Het is een feestelijke gelegenheid wanneer ze hun respect betuigen aan hun voorouders en Chinese goden, hun familieleden verzamelen en rode enveloppen, of “Ang Pao”, uitdelen aan hun kinderen.

Als ritueel branden ze wierook, evenals gouden en zilveren papieren als symbool van respect voor hun voorouders en Chinese goden, terwijl ze bidden voor welvaart.

Volgens het Thaise ministerie van Volksgezondheid is rook van het branden van wierook net zo schadelijk als tabak of uitlaatgassen van auto’s, omdat het verschillende giftige stoffen bevat, zoals kooldioxide, koolmonoxide, methaan, zwaveldioxide en stikstofdioxide.

Rook van brandend goud- en zilverpapier geeft giftige zware metalen, nikkel, lood, mangaan en chroom vrij, waarmee het papier is bedekt om het er glanzend en waardevol uit te laten zien.

Mensen die zware rook inademen van het branden van wierook kunnen door benzo(a)pyreen, benzeen en butadieen risico lopen op kanker.

Thaise onderzoekers hebben ontdekt dat locaties waar wierook wordt verbrand, zoals tempels, heiligdommen en godshuizen, 63 keer meer benzo(a)pyreen in de lucht hebben dan op normale plaatsen, terwijl functionarissen in tempels een vier keer hoger risico lopen om bloed en  /of blaaskanker.

Afgezien van de invloed van rook op de ogen en neus van mensen, beïnvloedt het ook het ademhalingssysteem, wat leidt tot hoesten, keelpijn en ademhalingsmoeilijkheden.  In het ergste geval kunnen mensen zelfs het bewustzijn verliezen of longkanker krijgen, waarschuwde het ministerie.

Ondertussen kan de rook van brandende gouden en zilveren papieren gevolgen hebben voor kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met chronische ziekten.  Het kan de ontwikkeling van de hersenen bij kinderen beïnvloeden, met bloedarmoede, duizeligheid, convulsies, bewusteloosheid, nierfalen bij ouderen, de ontwikkeling van de foetus bij vrouwen, allergieën, astma, chronische obstructieve longziekte en hartaandoeningen tot gevolg.

Los daarvan heeft de rook ook gevolgen voor het milieu, aangezien giftige zware metalen worden beschouwd als een gevaarlijke giftige stof die systematisch moet worden beheerd om de verspreiding ervan in de lucht, het water en het voedsel in te dammen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!