Het Ministerie van Industrie in Thailand gaat een panel opzetten om olieramp in Rayong te onderzoeken

BANGKOK:- Het ministerie van Industrie zal premier-generaal Prayut Chan-o-cha vragen om een ​​commissie op te richten om de olielekkage op 20 km van de industriële haven van Map Ta Phut in Rayong te onderzoeken, zo verklaarde minister Suriya Juangroongruangkit deze week.

De onderwaterpijpleiding die eigendom is van Star Petroleum Refining (SPRC) een lek veroorzaakt, waarbij ongeveer 160.000 liter olie in de zee is terechtgekomen voordat het lek kon worden gedicht.

Afgelopen weekend werd het Mae Ram Phueng-strand in Rayong uitgeroepen tot rampgebied nadat teersmurrie daar aanspoelde.  Satellietbeelden toonden aan dat de slick zich over 47 vierkante kilometer zee had verspreid.

“Het doel van de commissie is om de exacte hoeveelheid olie die in zee is gelekt, de oorzaak van het incident, bloot te leggen en oplossingen te vinden die de impact op het milieu duurzaam zullen verminderen”, aldus minister Suriya.

“Het panel zal bestaan ​​uit experts op aanverwante gebieden, vertegenwoordigers van lokale gemeenschappen en relevante overheidsinstanties, waaronder het Marine departement, departement Mariene en Kusthulpbronnen, de Industrieel Vastgoed Autoriteit van Thailand, het departement van vervuiling’s controle en het Ministerie van Volksgezondheid.”

Onder leiding van het Ministerie van Industrie zal het panel ook toezicht houden op de “reparatie” van de industrieterreinen rond de haven van Map Ta Phut die werden getroffen, en voorschriften uitvaardigen om de veiligheid van de werknemers te waarborgen.

Khun Suriya voegde eraan toe dat het ministerie de Industrial Estate Authority of Thailand, die verantwoordelijk is voor het Map Ta Phut Industrial Estate, de opdracht heeft gegeven om met SPRC te coördineren bij het verstrekken van passende compensatie aan getroffen gemeenschappen en bedrijven op het industrieterrein, die voornamelijk petroleumraffinaderijen zijn.

Eerder deze week kondigde SRPC aan dat het in samenwerking met de autoriteiten van Rayong een centrum zou oprichten om klachten van mensen die door het incident zijn getroffen te accepteren, en heeft toegezegd om zowel op korte als op lange termijn passende compensatie te bieden.

Deze week kondigde de Puenchumchon (Friends of Communities) Association aan dat het schoolkinderen in Rayong zou leren om zich voor te bereiden op mogelijke lekkage van gevaarlijke chemicaliën uit het industrieterrein.

“De training omvat instructies voor het gebruik van veiligheidsuitrusting en een evacuatieoefening”, zei verenigingsmanager Monchai Raksujjarit.

“Na de training zal de vereniging veiligheidsuitrusting en evacuatiekits installeren op de Rayong Wittayakhom School in het district Muang, waar de training zal worden gegeven.”

Puenchumchon is opgericht door petrochemische en energie-ondernemers in Rayong en telt nu 17 bedrijven als leden.  Tot de stichtende leden behoren PTT Group, SCG Group, BLCP Power en Global Power Synergy.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!