Waarom blijft de kustplaats Pattaya op één droogje staan, morgen een grote vergadering in de grote Thappraya zaal in het gemeentehuis

PATTAYA:- De eigenaren van de horecabedrijven in Pattaya blijven zich afvragen waarom hun stad “droog” blijft zonder drankverkoop, maar morgen aan het begin van de middag, om 13:00 uur is er een ontmoeting met relevante functionarissen in het gemeentehuis van Pattaya gepland om het een en ander te bespreken.

Nu de eerste nachten van de ‘heropening’ voor buitenlandse gevaccineerde buitenlandse toeristen achter de rug zijn, blijft het in Pattaya uitzonderlijk rustig, angstaanjagend rustig zelfs.

Dat bracht de bedrijven in Pattaya ertoe om de Thaise regering te vragen om op zijn minst het drinken van alcohol in restaurants in Pattaya toe te staan ​​als een stap in de richting van het openen van de beroemde entertainment- en nachtlevenindustrie van de stad.

Volgens lokale ondernemers blijven Pattaya Walking Street, LK Metro en andere populaire bars en uitgaansgebieden rustig, worden duidelijk niet beïnvloed door de heropening van het koninkrijk, het is rustig, erg rustig, wat natuurlijk te wijten is aan het gevolg van een Covid19 gerelateerd provinciaal mandaat dat de verkoop van alcohol in restaurants verbiedt en bars en nachtleven op slot blijft.

Bovendien klagen lokale hotel-, toerisme-, detailhandel- en restaurantverenigingen dat, zelfs als het verbod hen niet direct raakt, het indirect bezoekers en toeristen naar Pattaya afschrikt en iedereen zaken en winst kost.

Ambtenaren van hotelverenigingen verklaarden eerder deze week aan de media,  dat ze een aantal annuleringen voor Pattaya hebben gezien, specifiek nadat toeristen en bezoekers vernamen dat de stad “droog” blijft met een verbod op alcoholverkoop en het nachtleven gesloten, waarbij velen ervoor kozen om in plaats daarvan naar Phuket te gaan.  De algemene boekingen in het weekend, aangewakkerd door aankomende muziekfestivals en vuurwerkfestivals, bleven echter solide, voornamelijk van binnenlandse toeristen.

De eigenaar van Sea Space Seafood, khun Annop Panya, vertelde tegen de lokale pers: “Ik vraag me af waarom alleen toeristische steden als Phuket, Krabi en Phang Nga momenteel alcohol mogen verkopen in restaurants, maar het is ons nog steeds verboden om ook maar één druppel te schenken.  Zelfs Bangkok staat nu beperkte verkoop van alcohol toe, hoewel de regels strenger zijn dan in Phuket of Krabi.”

 “Pattaya is een van de meest bekende toeristische steden in Thailand en staat wereldwijd bekend om zijn nachtleven en entertainment, maar we mogen geen druppel alcohol verkopen in restaurants”,  zo voegde Annop eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya News  
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya News 

Eén gedachte over “Waarom blijft de kustplaats Pattaya op één droogje staan, morgen een grote vergadering in de grote Thappraya zaal in het gemeentehuis”

 1. Geachte lezers
  Er is wel degelijk een alcohol te verkrijgen in bars en privé clubs.
  In Pattaya en /of jomtien.
  Als je maar zoekt
  Die clubs zijn vaak open tot 22.00
  Hoe kan dit??
  Ik zou zeggen ga op speurtocht en je vindt er een paar.
  Leve de lol 😂 😂
  Gr rob 👍 🚶

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!