Het drijvende zonneproject bij de Sirindhorn Dam begint Thailand te verlichten

THAILAND:- Het 45-megawatt hydro-drijvende hybride zonne-energieproject in de Sirindhorn Dam, waarvan wordt aangenomen dat het de grootste ter wereld is, is vanaf 31 oktober stroom beginnen te leveren aan het nationale elektriciteitsnet.

Khun Boonyanit Wongrukmit, gouverneur van de Electricity Generating Authority of Thailand (Egat), vertelde dat dit zonneproject niet alleen de energiezekerheid van Thailand zal versterken, maar ook de uitstoot van broeikasgassen van het land met ongeveer 47.000 ton per jaar zal verminderen.

Het project wekt elektriciteit op uit zowel zonne-energie als waterkracht en is gebouwd om ondersteuning te bieden tijdens piekuren.

De gouverneur zei dat Egat vervolgens een hybride zonne-energieproject van 24 MW zal bouwen in de Ubolratana-dam van Khon Kaen, voordat hij doorgaat naar 15 andere dammen die onder zijn jurisdictie vallen.  

Het doel is om op de lange termijn 2.725 MW te produceren en Thailand te helpen zijn “netto-nul”-ambitie sneller te bereiken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!