Indonesië keurt Novavax Covid-19-vaccin goed voor noodgevallen

INDONESIË:- De Indonesische regering heeft het Novavax Covid19 vaccin goedgekeurd voor gebruik in noodgevallen, het eerste land ter wereld dat dit doet.  

De Bangkok Post meldt vandaag dat de fabrikant en zijn partner, Serum Institute of India, de goedkeuring hebben bevestigd.  Het vaccin zal worden verkocht onder de merknaam Navovax.

De fabrikanten hebben in verschillende landen een vergunning voor noodgebruik aangevraagd, waaronder bij het Europees Geneesmiddelenbureau, het VK, Australië, India en Canada.  

Volgens een verklaring van Novavax Inc en lokale partner, Takeda Pharmaceutical Co, zijn er ook plannen om begin volgend jaar goedkeuring van de regelgevende instanties in Japan aan te vragen.  Het bedrijf heeft de aanvraag voor goedkeuring door de VS uitgesteld tot eind dit jaar, te midden van berichten dat het  getroffen door productie- en kwaliteitsproblemen.

Volgens het artikel in de Bangkok Post  is het Novavax-vaccin gebaseerd op eiwitten, en een groot klinisch onderzoek in een laat stadium in de VS heeft aangetoond dat het meer dan 90% effectief is, ook tegen zorgwekkende varianten.

Ondertussen heeft Indonesië tot dusver 193 miljoen Covid-19-vaccindoses toegediend, waarmee 73,7 miljoen mensen volledig zijn gevaccineerd, of iets minder dan 27% van de bevolking.  Het land heeft sinds het begin van de pandemie 4.244.761 besmettingen en 143.423 doden geregistreerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!