Waar komt in Thailand de lekkerste koffie vandaan?

BANGKOK:- Het Ministerie van Landbouw, afgekort het DOA, organiseert een wedstrijd voor de beste ‘duurzame koffie’ van het land, met als doel de kwaliteit en internationale concurrentiepositie van Thaise koffie te verbeteren.

Volgens DOA-directeur-generaal Rapeephat Chantarasriwong bracht een soortgelijke wedstrijd vorig jaar 1,3 miljoen baht aan inkomsten op, met name door de verkoop van Arabica- en Robusta-koffie.  De deadline voor de registratie is volgens Khun Rapeephat verlengd tot 10 juni 2023. 

Winnaars in elke categorie ontvangen een trofee van HKH Prinses Maha Chakri Sirindhorn en een geldprijs van 50.000 baht, aldus Khun Rapeephat.

De wedstrijd bestaat uit vijf categorieën: 
Arabica (droog proces) 
Arabica (gewassen proces) 
Arabica (honingproces) 
Arabica (innovatief proces) 
Robusta (alle processen) 

De winnaar van de eerste plaats ontvangt een trofee en 30.000 baht in contanten van de staatssecretaris van het ministerie van Landbouw en Coöperaties, terwijl de nummer twee een trofee en 10.000 baht persoonlijk ontvangt van Khun Rapeephat. 

Hij zei dat deelnemers die de wedstrijd winnen certificaten zullen ontvangen voor de kwaliteit van hun koffie. De wedstrijd is bedoeld om als presentatieplatform voor boeren te dienen en hen te helpen om de kwaliteit te bereiken die vereist is voor de wereldmarkt, zo benadrukte Khun Rapeephat

Khun Rapeephat benadrukte ook dat de wedstrijd moet dienen als presentatieplatform voor boeren en hen moet helpen de kwaliteit te bereiken die nodig is voor de wereldmarkt.

Hij voegde eraan toe dat de vijf beste koffies in elke categorie zullen worden gepresenteerd op een tentoonstelling in Moskou in augustus en in Berlijn in december. 

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!