Volgende week staat Visakha Bucha-dag voor de deur in Thailand, maar ook het verbod op alcoholverkoop

PATTAYA:- Thailand organiseert begin volgende maand een ceremonie ter herdenking van Vesak of Visakha Bucha-dag met meer dan 3,500 monniken uit 50 landen die bijeen zullen komen om deel te nemen aan deze tweedaagse viering.

Volgens het nationaal nieuwsbureau heeft de Hoge Sangha Raad van Thailand aangekondigd dat de Vesak-vieringen officieel zullen plaatsvinden op 1 en 2 juni 2023. De 18e editie van het evenement zal gezamenlijk worden georganiseerd door Maha Chulalongkorn Raja universiteit, de Sangha Supreme Council en de Thaise regering.

De secretaris van Binnenlandse Zaken, Khun Suttipong Juljarern verklaarde dat het ministerie van Binnenlandse Zaken gouverneurs in heel Thailand zal informeren om de nationale vlag samen met de boeddhistische vlag te hijsen om Vesak-dag te promoten. Hij moedigt Thaise boeddhisten ook aan om van 1 t/m 7 juni deel te nemen aan activiteiten om verdiensten te verdienen en zich gedurende die periode te onthouden van gokken.

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand merkt op dat er in het hele land een verbod op de verkoop van alcohol en sluiting van uitgaansgelegenheden zal worden afgedwongen om de heilige ceremonie te respecteren tijdens de evenementperiode op de eigenlijke Vesak-dag, 3 juni, zaterdag, gedurende 24 uur van vrijdagavond tot zaterdag-/zondagochtend om Middernacht.

Dit betekent dat de verkoop van alcohol verboden is en de bars op 3 juni de hele dag 24 uur lang gesloten zijn en, ja, dit zal komend weekend zowel de vrijdag- als de zaterdagnacht beïnvloeden. Sommige locaties kunnen er echter voor kiezen om vóór de sluiting op vrijdag te openen en sommige kunnen ervoor kiezen om na de sluiting op zondagochtend na middernacht op zaterdag te openen.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!