Pattaya wilt een 24-uurs feeststad waarbij op ieder moment alcohol verkrijgbaar is

PATTAYA:- Het idee om van Pattaya een speciale feeststad te maken waar alcohol 24 uur per dag verkrijgbaar is, weliswaar met uitzondering van feestdagen, wordt door het Move Forward-parlementslid khun Jaras Kumkhainam, breed gepromoot.

Zijn partij behaalde de meeste zetels bij de landelijke verkiezingen en is momenteel de lijstaanvoerder. Khun Jaras zei tijdens een feestelijke bijeenkomst na de verkiezingen dat Pattaya een feeststad moet worden, dat dan elk jaar door miljoenen buitenlandse toeristen wordt bezocht en flexibiliteit nodig heeft.

De ​“24/7 Pattaya”-campagne heeft een lange geschiedenis. Het werd eerder door de Vereniging voor Toerisme van Thailand voorgesteld, destijds na de straatdemonstraties in Bangkok in 2010, waarbij internationale luchthavens enkele dagen werden gesloten om het aantal toeristen in de bevoorrechte Happy Zone aan te wakkeren. De gedachte dook weer op in de laatste fase van de recente Covid-crisis om de armtierige situatie in Pattaya te herstellen.

“De clubs en bars van Pattaya zijn hun verliezen nu aan het inhalen maar hebben langere openingstijden nodig om gasten tevreden te houden en een behoorlijke winst te maken”, zo beweerde Khun Tan, die verschillende horeca etablissementen in Walking Street en elders runt. Hij benadrukte ook dat de nieuwe generatie clubs meer gericht is op Russen, Chinezen, Indiërs en Zuid-Koreanen dan op blanken.

Pattaya is aan het veranderen. Iedereen ziet en zegt dat. Verschillende barwijken, bijvoorbeeld in Noord-Pattaya en langs Beach en Second Roads, zijn gesloopt om plaats te maken voor vijfsterrencomplexen of chique appartementen. Neo of New Pattaya is er misschien nog niet, maar het is te voorzien. 

Entertainment in Pattaya kan nog steeds uit go-go-dansers en travestietencabarets bestaan, maar ook golfbanen, vrijetijdsactiviteiten voor gezinnen met kinderen, vijfsterrenwinkelcentra en luxe hotels.

De traditionele markt van Pattaya, de economische farang, floreert nog steeds langs Soi Buakhao, waar de strijd om het beste Engelse ontbijt voor minder dan 120 baht of een koud biertje voor 50 baht vlijmscherp is. De klantenkring bestaat echter voornamelijk uit expats uit het VK en continentaal Europa van in de 60, 70 en ouder.

De visumshops in het gebied die gespecialiseerd zijn in het verkrijgen van een jaar verlenging van het pensioen zonder “gedoe”, lijken bezorgd dat deze mensen zullen sterven en niet zullen worden vervangen. Ook wordt gevreesd dat Soi Buakhao een spookgebied kan worden als de immigratieregels serieus worden aangescherpt, bijvoorbeeld door een ziektekostenverzekering verplicht te stellen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Eén gedachte over “Pattaya wilt een 24-uurs feeststad waarbij op ieder moment alcohol verkrijgbaar is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!