Vuurwerk ’s avonds laat op het strand van Pattaya geeft aanleiding tot bezorgdheid over de veiligheid

PATTAYA:- Tijdens een routinematige patrouille langs het strand van Pattaya ontdekten de politie dat toeristen vuurwerk afstaken, wat zorgen baarde voor de openbare veiligheid. Ze waarschuwden en instrueerden toeristen geen vuurwerk te gebruiken vanwege de potentiële gevaren die dit met zich meebracht voor zowel individuen als medereizigers.

Het voorval geeft aanleiding tot bezorgdheid omdat toeristen de neiging hebben de waarschuwingen niet in acht te nemen en vuurwerk blijven kopen bij verkopers, waardoor het risico blijft bestaan. De autoriteiten zijn vrijwel machteloos om te voorkomen dat de verkopers de verkoop voortzetten. 

Bewoners hebben herhaaldelijk gemeld dat op Jomtien Beach vuurwerkactiviteiten wijdverspreid waren en tot laat in de avond doorgingen, met als hoogtepunt een groots spektakel rond 04.00 uur midden de nacht.

De situatie heeft online discussies aangewakkerd, waarbij bewoners en reizigers hun frustratie uitten over het gebrek aan samenhangende maatregelen om het gebruik en de verkoop van vuurwerk te controleren. 

Er is een roep om strengere handhaving en meer regelgevend toezicht opgedoken, waarbij de autoriteiten worden aangespoord om de openbare ruimte te beschermen en potentiële gevaren te voorkomen. 

Naarmate de kwestie meer aandacht krijgt, wordt van de lokale autoriteiten verwacht dat ze de huidige veiligheidsprotocollen opnieuw evalueren en effectievere manieren onderzoeken om de verkoop en het gebruik van vuurwerk in populaire toeristische bestemmingen zoals Pattaya Beach en Jomtien Beach te beheren.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!