Netwerk van sigarettensmokkelaars in Thailand in rook opgegaan 

BANGKOK:- De Koninklijke Thaise Politie en afdeling accijnzen van de belastingdienst heeft een groot netwerk van sigarettensmokkelaars, bekend als Jae Pen Fang Thon, ontmanteld. De operatie resulteerde in de arrestatie van de 55-jarige Khun Tawan en de inbeslagname van een grote hoeveelheid smokkelwaar, waardoor de staat naar schatting 45 miljoen baht verloor.

De actie vond gisteren plaats in het Pracha Araksa-gebouw in de Thaise hoofdstad. Tot de betrokken functionarissen behoorden onder meer Khun Sophon Saraphat, plv.  hoofd van de politie, en Khun Ekaniti Nititatprapha, directeur-generaal van de accijnsafdeling.

Bij Khun Tawan werden onder meer 4.881 dozen namaaksigaretten van diverse merken (48.810 pakjes) evenals een Toyota Fortuner en een gesloten bestelwagen in beslag genomen. De arrestatie vond plaats op het Thaise postkantoor in Thap Thai, Pong Nam Ron District, provincie Chanthaburi.

Uit het onderzoek bleek dat deze namaaksigaretten vanuit de buurlanden het land werden binnengesmokkeld en vervolgens in brievenbussen werden gesorteerd. Hierdoor leken ze op normale pakketten en konden ze via privévervoer naar klanten worden gedistribueerd om inspectie te voorkomen.

Uit financieel onderzoek bleek dat het netwerk in één jaar een omzet van meer dan 40 miljoen baht had. Er zal dan verder onderzoek worden gedaan om verdere medeplichtigen te identificeren.

Tawan werd beschuldigd van medeplichtigheid aan de verkoop en het bezit van niet-aangegeven goederen en belastingontduiking. Hij werd overgedragen aan de onderzoekers van de tweede afdeling van de accijnsafdeling voor verdere juridische stappen.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!