Eenmotor vliegtuigje dat zich in Pattaya voorbereidde om tijdens kinderdag een show te geven, stort midden in rijstveld neer met 1 dode en 1 ernstig gewonde als gevolg

PATTAYA:- De dispatch van het Sawang Boriboon Dhammasathan Rescue Radio Center in Pattaya, ontving een melding van een klein vliegtuigongeluk midden in een rijstveld, met een gewonde en dode tot gevolg.

Het incident vond plaats in het gebied van Ban Na, dorp nr. 5, in het tambon Huai Yai. Na ontvangst van de melding rapporteerde de radiokamer dit aan de relevante autoriteiten alsmede een team vrijwilligers, die direct op onderzoek uitgingen.

Ter plaatse hadden zich een groot aantal dorpelingen verzameld om het incident van nabij te aanschouwen. Na het vinden van een klein eenmotorig propellervliegtuig met twee zitplaatsen, vliegtuignummer U-H77 (U-H77). Het vliegtuigje ernstige schade opgelopen waarbij de brokstukken over het rijstveld verspreid lagen.

Bij dit ongeluk kwam de 50-jarige Oostenrijkse piloot, Mr. Stefan Molnar om het leven. De gewonde persoon zou een Mr. Christian Leonarda Schuf zijn, deze 51-jarige Duitse man had beide enkelbeenderen gebroken, hij verkeert in een ernstige toestand.

Een 64-jarige koeienboer, Khun Sommit Kedjae, was getuige van het incident en wist te vertellen dat terwijl hij zijn koeien hoede het vliegtuigje had opgemerkt terwijl het door de lucht vloog. Plots klok er een luide explosie waarna de piloot de controle over het vliegtuigje verloor en tegen een grote tamarindeboom kapot sloeg.

Aanvankelijk vernamen onderzoekers dat de vlucht om ongeveer 8.30 uur vanaf Eastern Flying Club Airport in Soi Nong Krabok 15 in de wijkgemeente Nongprue was vertrokken, ongeveer 3 kilometer verwijderd van de plaats van het incident. 

Wat de oorzaak betreft, heeft de politie een onderzoekscommissie voor vliegtuigongevallen ingesteld, samen met de politie zal onderzoek worden gedaan naar de oorzaak van het ongeval. 

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!