Vuilnisdumper in Pattaya Oost op heterdaad betrapt en getrakteerd op een boete van 2.000 baht

PATTAYA:- Ambtenaren van de wijkgemeente Nongprue arresteren een wetsovertreder terwijl hij bouwafval dumpt in een verboden gebied in het oosten van Pattaya. Hij kreeg terstond een boete van 2000 baht.

De wijkgemeente Nongprue is vastberaden om het aanhoudende probleem van het illegaal dumpen van afval stevig aan te pakken, omdat deze illegale dumpingen een negatieve invloed op de openbare netheid heeft.

Hun proactieve maatregelen omvatten onder meer het grondig schoonmaken van aangewezen gebieden om de algehele netheid van de openbare ruimtes te garanderen. 

Tijdens deze werkzaamheden werd een Thaise man betrapt op het illegaal dumpen van bouwafval in een openbare ruimte. Als gevolg hiervan kreeg deze persoon een boete van 2.000 baht voor de overtreding.

Burgemeester Winai Inphitak van de gemeente Nongprue heeft blijk gegeven van een sterke betrokkenheid bij het behoud van de openbare netheid en het handhaven van gemeentelijke regelgeving.

Gemeenteambtenaren kregen de verantwoordelijkheid om verschillende gebieden binnen de gemeente te inspecteren om personen te identificeren en te arresteren die betrokken waren bij het onrechtmatig dumpen van afval. Deze overtreding is expliciet verboden door Sectie 32 van de wet, waarop een boete staat van maximaal 2.000 Thaise Baht, zoals bepaald in Sectie 54.

Bovendien heeft burgemeester Winai de cruciale rol van openbaar onderwijs benadrukt bij het bevorderen van de naleving van de Wet op netheid en orde, die is ontworpen om netheid en ordelijkheid in stedelijke gebieden te handhaven. 

Dit initiatief is van het grootste belang omdat de gemeentelijke begroting aanzienlijk wordt beïnvloed door de noodzaak van periodieke afvalverwijdering. Bovendien zijn zowel mankracht als zwaar materieel nodig om deze gebieden in hun oorspronkelijke staat te herstellen.

Naast hun inspanningen overdag voeren gemeenteambtenaren nachtelijke patrouilles uit om degenen die betrokken zijn bij illegale dumpingen in de gaten te houden en te arresteren. Deze praktijk helpt onnodige uitgaven aan opruimoperaties te verminderen. 

De campagne om illegale dumping in openbare ruimtes te ontmoedigen komt dus niet alleen ten goede aan de gemeente, maar bevordert ook de betrokkenheid van de gemeenschap bij het behoud van het milieu binnen de gemeente Nongprue. Bewoners worden sterk aangemoedigd om gevallen van illegale dumpingen te melden door te bellen naar 038-249043, omdat hun medewerking een cruciale rol speelt bij het handhaven van een schone en ordelijke omgeving voor iedereen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!