Het blijft in Thailand in sommige provincies flink regenen!

BANGKOK:- Het Thais meteorologisch instituut waarschuwt vandaag (19 september) voor zware regenval in 31 provincies en een kans van 60% op zware regenval voor Bangkok en zijn voorsteden.

De komende 24 uur zal het moessondal zich noordwaarts verplaatsen, over het noordelijke bovengebied en boven-Laos gaan en samenkomen met het lagedrukgebied boven de kust van boven-Vietnam. 

Ondertussen heerst de zuidwestelijke moesson over de Andaman Zee, het zuidelijke lager gelegen gebied, de centrale en oostelijke regio’s en de Golf van Thailand.

Dit weerpatroon zal zware regen blijven veroorzaken in bepaalde gebieden in het noorden, noordoosten, oosten en midden van Thailand, evenals in Bangkok en de omliggende gebieden. 

Mensen in deze gebieden wordt geadviseerd zich bewust te zijn van de gevaren van zware regenval en opgehoopte regenval, die kunnen leiden tot plotselinge overstromingen en aardverschuivingen, vooral in heuvelachtige gebieden in de buurt van waterwegen. Voorzichtigheid is geboden wanneer u door gebieden met onweer reist.

De golfhoogte in de bovenste Andamanse Zee zal 1 tot 2 meter bedragen, hoger in gebieden met onweersbuien. De Golf van Thailand zal rustiger zijn met golven van ongeveer 1 meter.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TMD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!