De lijst van lokale mafia-leiders in Thailand krijgt gestaag vorm

BANGKOK:- Een landelijke screening van lokale leiders die banden hebben met invloedrijke maffia-achtige bendes is nu voor 20 - 30% voltooid, waarbij de database naar verwachting in gekleurde zones zal worden verdeeld, zo maakte de vice-minister van Binnenlandse Zaken, Khun Chada Thaiset vandaag bekend.

De actie hield verband met het neerschieten van een snelwegagent tijdens een etentje in het huis van Praween Chanklai, ook bekend als ‘Kamnan Nok’, een lokale leider en bouwaannemer, op 6 september in de provincie Nakhon Pathom.

Khun Chada, die door vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken, Khun Anutin Charnvirakul was aangesteld om de evaluatie te leiden, zei dat de commissie onder leiding van khun Anutin een lijst aan het samenstellen is van vermoedelijk invloedrijke maffia-politici om de macht te onderzoeken die zij in hun gebied uitoefenen..

De lijst is vertrouwelijk vanwege juridische redenen, namelijk de Wet bescherming persoonsgegevens. De namen zullen leiden tot het besluit om lokale politieke invloeden in kaart te brengen door middel van kleuren, zoals rood en geel.

“De lijst is nu voor 20-30% compleet en de collectie is nu gericht op de Kamnans en dorpshoofden voordat hun werkgebied wordt uitgebreid”, aldus khun Chada. De controle door de maffia op lokale figuren was opgenomen in een nieuwe reeks richtlijnen van het ministerie van Binnenlandse Zaken die in het Rama Gardens Hotel werden besproken.

De discussie onder leiding van khun Anutin werd bijgewoond door de vice-ministers Chada, Kriang Kantinan en Songsak Thongsri, staatssecretaris Suttiphong Julcharoen en mensen uit aanverwante vakgebieden.

Anutin legde uit dat het ministerie beleidsinstrumenten niet alleen zal gebruiken om publieke grieven weg te nemen, maar ook om de samenleving te besturen. Met betrekking tot ander benadrukt beleid zei de heer Anutin dat de term ‘bescherming van instellingen’ elke maatregel betekent die prioriteit geeft aan het behoud van deze instellingen.

Hij zei ook dat het ministerie zal samenwerken met lokale overheden, gemeentelijke en provinciale waterbedrijven en aanverwante sectoren om leidingwater te standaardiseren en geschikt te maken voor menselijke consumptie.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!