Vrouw uit Pattaya verkoopt al 25 jaar nog steeds vissoep voor slechts 20 baht per kom

PATTAYA:- In de 25 jaar dat khun Boonnak Panthong vissoep verkoopt, heeft ze goede en slechte tijden gekend in Pattaya.  Maar ze is er nog steeds en verkoopt haar populaire gerecht wel 100 keer per dag.

Khun Boonnak staat in haar tent naast het voetbalveld van de Prachumkongka-tempel in Noord-Pattaya en bied een kom vis met noedels aan voor 20 baht.  Ze heeft slechts twee tafels, maar ongeveer 100 klanten per dag.

Voor haar “Jay Eungsri Vis Rijstsoep” gebruikt ze gekookte vis, geraspte groenten, gebakken sjalotten en noedels die geen extra kruiden nodig hebben.  Het is al 25 jaar razend populair en wordt nog steeds verkocht voor slechts 20 baht per kom.

khun Eungsri, bij haar klanten bekend  “Jay” startte oorspronkelijk  op Rong Po kruising, maar ze verloor haar huurcontract.  Daarna verhuisde ze naar een industriegebied, waar een fabriekseigenaar haar vroeg haar soep te verkopen voor 20 baht per kom om de minimumloonarbeiders te helpen.  Toen de fabriek tijdens de pandemie sloot, verhuisde deze naar de tempel.

Nu zijn haar klanten studenten en mensen met een laag inkomen, dus ze is niet van plan de prijzen te verhogen, zelfs niet als haar winstmarge klein is.  Khun Boonnak zegt dat ze genoeg verdient om de eindjes aan elkaar te knopen en dat ze tevreden is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya Mail 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!