Vrouw uit Bangkok verdrinkt tijdens het duiken in Sattahip

SATTAHIP:- Eerder deze week is er een 35-jarige vrouw uit Bangkok tijdens haar free-diving-oefening in het Sattahip verdronken. De politie van Sattahip werd afgelopen maandag om 18:00 uur op de hoogte gebracht van het incident ten oosten van Juan Island in het subdistrict Samea San.

De politie arriveerde bij de Khao Ma Jor-pier om het lichaam van khun Hataya Rimpanavet te vinden.

Haar 35-jarige man, Khun Ponnapat Tanomsap, was aanwezig met zijn zoontje aanwezig, hij  vertelde tegen de media dat ze slechts een dag eerder jarig was geweest.

Het hoofd van de Sattahip-reddingsduikers, Khun Pichit Keakkutan, vertelde tegen de lokale media: ” khun Hataya was aan het vrijduiken toen ze in de problemen leek te zijn gekomen. Het zgn. “free diving” wordt zonder zonder duikuitrusting beoefend. 

Ze was rond het middaguur gaan duiken en kwam niet meer boven water, het duurde meer dan twee uur voordat haar lichaam werd gevonden onder de zee, 14 meter onder het wateroppervlak. We denken dat ze te maken heeft gehad met wat een stroomstoring in ondiep water wordt genoemd.”

Het lichaam van khun Hataya zal worden meegenomen voor verder onderzoek in een plaatselijke medische faciliteit en daarna worden teruggegeven aan de familie voor religieuze riten. Het was onduidelijk hoe ervaren een freediver Hataya was of wie er nog meer aanwezig was terwijl ze aan het oefenen was.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thairath
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Thairath 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!