Thais ministerie van Volksgezondheid gaat cannabisregels voorstellen om recreatief gebruik te voorkomen

THAILAND:- Het ministerie van Thaise Traditionele en Alternatieve Geneeskunde van het Ministerie van Volksgezondheid zal overheidsvoorschriften voorstellen voor het beheersen van het gebruik van cannabis om recreatief gebruik te voorkomen, terwijl het ontwerp van de Cannabis-Hennepwet nog niet is geïmplementeerd.

De directeur van het ministerie, Khun Yongyot Thammawut zei gisteren tegen de pers, 14 juni, dat het ministerie gegevens op het gebied van cannabisgebruik verzamelt en opstelt in een concept wetsontwerp onder het ministerie van Volksgezondheid. Het ontwerp zal het bezit van individuele en gemeenschapsondernemingen voor recreatieve doeleinden beperken om misbruik van planten te voorkomen dat een bedreiging kan vormen voor de persoonlijke gezondheid en de samenleving.

Het concept zal de kwetsbaarheden dekken terwijl de Cannabis-Hennepwet nog in uitvoering is. Het zal in eerste instantie worden voorgesteld aan Kiattipoom Wongrachit, de secretaris van het ministerie van Volksgezondheid, als voorzitter van de commissie voor de bescherming en bevordering van de wijsheid van de Thaise traditionele geneeskunde.

Vervolgens zal het wetsontwerp worden voorgelegd aan de minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul in de volgende stap van de procedure. Bij goedkeuring wordt de regeling bekend gemaakt in de Staatscourant en gaat deze per direct in. Volgens de directeur-generaal kan het redactieproces ongeveer drie tot vijf dagen duren.

Ondertussen reageerde de minister vandaag op de kwestie dat hij zou bestuderen wat het concept heeft aangeboden, maar de controles op het cannabisgebruik zijn grotendeels geschreven in de Wet op de volksgezondheid die momenteel in gebruik is. Volgens Anutin is het niet zo dat er helemaal geen regels zijn.

De minister voegde toe: “De Cannabis-Hennepwet wordt momenteel overwogen door de werkcommissie die twee keer per week bijeenkomt, omdat we proberen de implementatie in deze sessie te versnellen.”

“Als iedereen het met begrip en met de bedoeling gebruikt voor gezondheids- en medicijndoeleinden, is er geen probleem. Er is nieuws dat zegt dat mensen het op de verkeerde manier gebruiken, dat is absoluut niet het doel van de decriminalisering.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: matichon
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: matichon online 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!