Duizenden mensen komen op straat te staan wanneer Shopee zijn regionale activiteiten afbouwt

THAILAND:- Duizenden Thaise mensen worden geconfronteerd met ontslag doordat Shopee zijn regionale activiteiten gaat afbouwen.

De Sea Group, de exploitant van het e-commerceplatform ‘Shopee’, maakte gisteren bekend duizenden werknemers in de regio te ontslaan om haar bedrijfsvoering te moderniseren.

Het bedrijf liet weten dat het werknemers in Thailand, Indonesië en Vietnam heeft geïnformeerd dat hun ontslag te wachten staat.

Volgens DealStreetAsia zullen ShopeePay en ShopeeFood in Thailand de helft van hun personeel ontslaan.

Ondertussen beweerden op social media véél mensen voormalige Shopee-werknemers te zijn die schreven ontslagen te zijnen dat de HR-afdeling contact met hen zou opnemen over een ontslagvergoeding.

Shopee is al lang geleden gestopt met het aannemen van personeel in Zuidoost-Azië.  Het e-commerceplatform lijdt al jaren verliezen en de inkomsten van Sea Group komen voornamelijk van de videogame-operator Garena.

Op basis van de gegevens van de afdeling Business Development leed Shopee verliezen ter waarde van 4,74 miljard in 2019, 4,17 miljard in 2020 en 4,97 miljard in 2021.

De aankopen via het Shopee-platform in het eerste kwartaal van dit jaar stegen echter met 71,3 procent op jaarbasis, wat een omzet van $ 1,9 miljard opleverde.  De waarde van de totale transacties tijdens deze periode steeg ook met 38,7 procent op jaarbasis, wat een omzet van $ 17,4 miljard opleverde.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!