Vrouw komt na een borstvergroting bij illegale arts in Thailand te overlijden

BANGKOK:- De voorzitter van de forensische artsenvereniging Thailand waarschuwde het publiek voor illegale borstvergrotingsoperaties, die onlangs hebben geleid tot de dood van een Thaise vrouw.

De voorzitter, Khun Smith Fa Srisont, plaatste op Facebook het verhaal van een Thaise vrouw die een borstvergrotingsoperatie onderging bij een nepdokter en tragische gevolgen ondervond.

Khun Smith onthulde dat hij er vrij zeker van was dat de operatie werd uitgevoerd door een illegale arts, omdat de naam van de arts niet in het systeem van de Medische Raad van Thailand stond.

Volgens Smith vertelde de illegale arts de overledene dat collageen in haar borsten kon worden geïnjecteerd om de omvang ervan te vergroten. Na de injectie raakte het slachtoffer vermoeid en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Haar toestand verslechterde, wat uiteindelijk tot haar dood leidde.

Smith legde uit dat uit het autopsierapport bleek dat de vrouw stierf omdat siliconen haar bloedvaten waren binnengedrongen, waardoor verstoppingen van haar bloedvaten, longen en hersenen ontstonden. De illegale dokter injecteerde siliconen in haar lichaam in plaats van collageen.

Smith vervolgde met te zeggen dat het verkeerd was om siliconen rechtstreeks in de borsten van een vrouw te injecteren. Volgens de stichting Thaise gezondheidsbevordering is het injecteren van siliconen in welk orgaan dan ook van het lichaam uiterst gevaarlijk. Wat de arts bij een borstvergroting doet, is een siliconenzakje in de borst plaatsen.

Smith voegde eraan toe dat de familieleden van het slachtoffer een aanklacht tegen de illegale arts willen indienen, maar dat de identiteit van de betreffende “dokter” niet duidelijk is. Bovendien kunnen de nabestaanden zich geen advocaat veroorloven om de zaak verder te onderzoeken.

Smith citeerde ook de dood van een 35-jarige Thaise vrouw genaamd, khun Thantharat Narat. Ze stierf vijf jaar geleden in de Isaan-provincie Ubon Ratchathani na een borstvergroting.

Meer recentelijk, in maart, stierf een andere Thaise vrouw zes uur nadat ze een borstvergroting had ondergaan in een kliniek in de centrale provincie Nonthaburi.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: ThaiRath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!