Mama noedelen in Thailand voor Jan met de pet en Jacques met een cheque

THAILAND:- De fabrikant van het populaire merk ‘Mama’ instant noedels doorbreekt het stereotype van instantnoedels als voedsel voor de armen door speciale noedelrestaurants te openen met gerechten die tussen de 69 en 1.250 baht kosten.

Khun Pun Paniangvait, algemeen directeur van Thai President Foods, maakte bekend dat het bedrijf met restaurantexploitanten de restaurantketens Mama Station, Zaab Museum en Craze Mama een zakelijk partnerschap is aangegaan waarin het bedrijf 19% van de aandelen in handen heeft.

Mama Station biedt noedelgerechten aan die tussen de 69 en 79 baht kosten, terwijl het Zaab Museum en Craze Mama unieke menu’s aanbieden met eersteklas ingrediënten zoals kreeft en zeevruchten, die tussen de 500 en 1.250 baht kosten.

Omdat Mama-noedels slechts 6 baht per pakje kosten, zullen de prijzen van de gerechten in deze restaurants als waanzinnig duur worden beschouwd. Het bedrijf ziet het echter als een kans om de prijsbeperkingen te doorbreken en zich te richten op degenen die echt van ‘Mama’ noedels houden.

“We zijn de afgelopen tien jaar niet uitgebreid naar de restaurantbranche vanwege de uitdagingen en de hoge mate van concurrentie in deze sector, maar hebben besloten dat de tijd rijp is sinds we ons hebben aangesloten bij twee groepen partners”, aldus Pun. “

De eerste zijn ervaren restaurantuitbaters die hun gerechten snel aanpassen aan opkomende trends, terwijl de tweede een passie heeft voor noedelgerechten.”

Khun Pun voegde eraan toe dat de eerste Mama Station-vestiging werd opgezet bij het Happy Hub-project aan Royal City Avenue, Bangkok, waarbij de restaurantpartner 5-6 gerechten aanbiedt, gemaakt van Mama-noedels. 

“We hebben Mama’s R&D-team gestuurd om de smaak en presentatie van deze gerechten te helpen verbeteren om meer doelgroepen aan te trekken, waardoor het restaurant een grote hit zal worden”, zei hij.

Niet lang daarna openden Zaab Museum en Craze Mama hun deuren in toonaangevende winkelcentra, met gerechten op maat voor 1-2 personen, maar tegen hogere prijzen en met meer premium ingrediënten.

Zaab Museum en Craze Mama hebben een andere positionering dan Mama Station en richten zich op echte mama-liefhebbers en buitenlandse toeristen, zo voegde Pun eraan toe.

Het bedrijf maakt ook gebruik van Thaise en Chinese influencers om hun menukaarten via het TikTok-platform te promoten. Video’s waarin gekke prijsgerechten worden geïntroduceerd, zoals roergebakken Mama met kreeft (980 baht), Mama Tom Yum Kung XL hotpot (1.250 baht) en Mama-set met gehakt varkensvlees (889 baht), hebben miljarden views op sociale media opgeleverd .

In de toekomst is Thai President Foods van plan om het eerste Mama Station-filiaal uit te breiden met een budget van 4-5 miljoen baht om 200 m² ruimte te bedekken, of ongeveer drie keer de grootte van het reguliere Mama Station. Dit vlaggenschiprestaurant zal in december weer opengaan.

Het bedrijf is ook van plan het merk ‘Mama’ uit te breiden naar de cateringsector, vooral voor evenementen, muziekfestivals, bedrijfsuitjes en bruiloften.

Olleke Bolleke in Thailand 

Eén gedachte over “Mama noedelen in Thailand voor Jan met de pet en Jacques met een cheque”

  1. Ik mag af en toe ook graag 2 zakjes Mama als avondmaaltijd gebruiken.
    Ook toen ik nog in NL woonde maar daar liet ik het altijd wat langer koken en met een ei er in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!