Vrouw kijkt in het Kaeng Krachan nationaal park van Thailand een pikzwarte panter in de ogen

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Een Thaise vrouw die door het Kaeng Krachan National Park naar een bekende berg reed, kwam in oog te staan met een zwarte tijger.

 Het verhaal van een Facebook-gebruiker, Faikham BW, die een zwarte panter ontmoet in Kaeng Krachan National Park is sinds woensdag viraal gegaan onder internetgebruikers. Khun Faikham deelde op Facebook haar unieke ervaring en plaatste daar ook enkele foto’s bij, omdat anders bijna niemand haar zou geloven.

Het Facebook-bericht ontving gisteren ruim 24.000 likes en werd 11.000 keer gedeeld.

Khun Faikham zei dat ze op weg naar de Phanoen Thung-berg reed toen ze plots een zwarte panter op de weg vanuit een plas water zag drinken. Het Kaeng Krachan National Park ligt tussen de provincies Phetchaburi en Prachuap Khiri Khan, met een oppervlakte van 2.914 kilometer.  Het is het grootste nationale park van Thailand.

Ze gaf toe dat ze in eerste instantie geschokt was door de aanblik.  Ze zei dat ze de auto op slot had gedaan en de motor had uitgezet om te voorkomen dat de zwarte panter bang zou worden.

 Plotseling kwam de zwarte panter, dicht bij mijn auto met zijn felle ogen,” zei ze, “nadat hij zich ervan verzekerd had dat mijn auto geen bedreiging voor hem vormde, ging de zwarte panter op de grond liggen en rolde op zijn rug als een kat.”

Op het moment dat er andere auto ter plaatse kwam, koos de zwarte panter eieren voor zijn geld en verdween in het bos.

“Toen ik bij de Phanoen Thung-berg aankwam, vertelde een ambtenaar van het nationaal park me dat ik geluk had dat ik een zwarte panter heb gezien, want die laten zich niet snel zien”, voegde ze eraan toe.

 Ze vroeg ook mensen die van plan zijn om naar nationale parken te gaan om langzaam te rijden, zodat de wilde dieren die daar leven veilig kunnen rondlopen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!