Het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen van Thailand gebruikt Netflix om Thai Soft Power te stimuleren 

BANGKOK:- De Minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, Khun Varawut Silpa-archa, dringt aan op samenwerking met Netflix om de zachte kracht van Thailand te promoten.

Hij bood de in de VS gevestigde streamingdienst voor abonnementen en het productiebedrijf van zijn ministerie de hulp aan bij het produceren van inhoud met betrekking tot de nationale parken van Thailand, waarvan hij verwachtte dat het het positieve imago van het land zou versterken en de post-Covid-economie zou stimuleren.

Volgens khun Varawut zal de directeur van Netflix in juni een ontmoeting hebben met premier Prayut Chan-o-cha om dit nader te bespreken.

Hij zei dat het management van Netflix Thailand hem en vertegenwoordigers van andere overheidsinstanties onlangs hebben ontmoet om mogelijke inhoud voor de streamingdienst en het marketingplan te bespreken.

“Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu is bereid om samen te werken om inhoud te creëren om de soft power, het imago en de goede perceptie van Thailand te promoten”, zo vertelde khu. Varawut.

“Het ministerie beheert 155 nationale parken, zowel op het land als in zee.  We staan ​​klaar om met verschillende organisaties samen te werken aan het creëren van een goed imago [over Thailand].  Netflix is ​​een groot raam dat Thailand aan de wereld kan laten zien”, benadrukte hij.

Als voorbeeld noemde de minister een Netflix-documentaireserie over nationale parken in de Verenigde Staten, georganiseerd door voormalig president Barack Obama. “Dat is het soort zachte kracht dat Thailand kan uitbeelden”, zei hij.

Khun Varawut zei dat zijn ministerie aan Netflix om suggesties vroeg met betrekking tot de sterke en zwakke punten op dit gebied. “We zullen toekomstige samenwerking met gerelateerde bedrijven aanpassen om hun productie in Thailand gemakkelijker te maken.”

Varawut zei ook dat zijn ministerie zich op Netflix concentreerde omdat het invloed had op sociale media, aangezien veel van zijn publiek de locaties bezocht die te zien waren in drama’s en documentaires die op het platform werden gestreamd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!