De Thailand Pass wordt eerst voor de Thaise ingezetene geschrapt 

BANGKOK:- De Thaise regering overweegt om de Thailand Pass voor Thaise staatsburgers te schrappen, die naar huis terug willen keren, zo vertelde de minister van Volksgezondheid, khun Anutin Charnvirakul tegen de verzamelde pers.

Het ministerie zal het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA,  vragen om Thaise burgers toe te staan ​​het land vrij te betreden, aangezien degenen die later positief testen, een behandeling zullen krijgen onder het universele noodbehandelingsschema van UCEP Plus.

 “Voor wat betreft buitenlanders, we zullen overwegen het Thailand Pass-systeem in een volgende fase op te heffen”, zei Anutin, sprekend na een maandelijkse ontmoeting met hoge volksgezondheidsfunctionarissen.

Khun Anutin vertelde vorige week dat vaccinpaspoorten waarschijnlijk de Thailand Pass zullen vervangen als middel om buitenlandse aankomsten te screenen.  De minimumvereiste voor vaccinpaspoorten zou drie doses zijn, omdat twee prikken geen langdurige immuniteit geven, voegde hij eraan toe.

Thailand heeft een golf van buitenlandse aankomsten gezien sinds Test & Go op 1 mei werd geschrapt, waardoor een einde kwam aan de vereiste voor volledig gevaccineerde reizigers om bij aankomst een test en één nacht in een hotel te boeken.

Gisteren merkte Anutin op dat de Covid-19-situatie in Thailand aan het verbeteren is, waarbij nieuwe infecties en sterfgevallen afnemen in lijn met de voorspelling van het ministerie.

“Momenteel is 20 procent van de IC bedden bezet”, zei hij, eraan toevoegend dat het ministerie van Volksgezondheid zijn “3-toereikendheden”-beleid handhaaft van adequate medicijnen en medische benodigdheden, adequate gezondheidswerkers en adequate ziekenhuisbedden voor Covid-19-patiënten  .

Thailand registreerde vandaag 7.705 nieuwe Covid-19-infecties en 62 doden, terwijl 11.252 patiënten herstelden en ziekenhuizen mochten verlaten.  Tien van de nieuwe gevallen werden geïmporteerd.

Sinds 1 januari heeft het land iets meer dan 2 miljoen (2.084.884) gevallen van Covid-19 geregistreerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!