Vrouw in Thailand komt 6 uur na een borstvergroting te overlijden

NONTHABURI:- De politie is een onderzoek gestart naar de Marichche-kliniek in het district Pak Kret in de provincie Nonthaburi, nabij Bangkok in centraal Thailand, nadat een klant het bewustzijn verloor en stierf slechts zes uur nadat haar borstvergrotingsoperatie was voltooid.

Khun Chatri Pinyai, een advocaat van de juridische afdeling van het ministerie van Volksgezondheid, zegt dat borstvergroting als een grote operatie wordt beschouwd, maar dat de kliniek alleen een vergunning heeft om kleine operaties uit te voeren.

De familie van de overledene eist nu 10 miljoen baht als schadevergoeding van de Marichche-kliniek, die ermee instemde de eerste 100.000 baht te betalen om de begrafeniskosten van de 37-jarige Kanokwan te dekken.

De moeder van de overledene, de 59-jarige Champee [achternaam achtergehouden] zei dat haar 37-jarige dochter Kanokwan [achternaam gereserveerd] het bewustzijn verloor en stierf minder dan zes uur na thuiskomst uit de kliniek op donderdag 23 maart.

Khun Champee zei dat haar dochter op 20 maart terugkeerde uit Bahrein voorafgaand aan haar operatie en verbleef in het huis van haar zus in het district Wang Noi, in de provincie Pra Nakhon Si Ayutthaya.

Kanokwan ging naar haar afspraak in de Marichche-kliniek in het district Pak Kret in Nonthaburi.    Nadat de operatie rond 23.00 uur was afgelopen, begon Kanokwan te hoesten.

Haar moeder zei dat Kanokwan rond middernacht bij het huis van haar zus aankwam, op de bank ging liggen en in slaap viel.  Kanokwan werd wakker en vertelde haar zus dat ze veel pijn had.  Ze zei dat haar rug veel pijn deed en dat ze zich erg zwak voelde.  Daarna hoestte Kanokwan hevig totdat ze weer in slaap viel.

Bezorgd bleef de zus van Kanokwan haar zieke zus ’s nachts controleren.  Om 04.00 uur belde ze de Putthai Sawan Rescue Foundation naar huis omdat Kanokwan bewusteloos viel.  Reddingsvrijwilligers haastten zich ter plaatse en probeerden het leven van Kanokwan te redden, maar helaas stierf ze op weg naar het ziekenhuis.

De resultaten van de autopsie zeiden dat Kanokwan stierf aan “bloeding in haar borst”.  Maar de resultaten van de autopsie gaven niet aan dat de dood een direct gevolg was van een borstoperatie, zei Champee.

Het lichaam van Kanokwan werd naar het ouderlijk huis in de provincie Nakhon Ratchasima in het noordoosten van Thailand gebracht voor een driedaagse ceremonie.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!