Het FDA van Thailand waarschuwt voor gesmokkelde cannabiskoekjes nadat kinderen in het ziekenhuis zijn opgenomen

BANGKOK:- De Thaise keuringsdienst van waren, het FDA, heeft de ouders gewaarschuwd om op te passen voor hun kinderen die met cannabis doordrenkte koekjes eten, deze “lekkernij” zou het land zijn binnengesmokkeld.

Er waren berichten dat kinderen in het Zuiden koekjes aten die een te hoog gehalte aan tetrahydrocannabinol (THC) bevatten.  Ze werden ziek en werden in het ziekenhuis opgenomen, zo verklaarde de plv.  secretaris-generaal Withid Sariddeechaikool van de FDA.

De FDA controleerde het koekjesproduct in verband met de ziekte van die kinderen en ontdekte dat het product geen FDA-goedkeuring had gekregen en niet via de FDA-controleposten was geïmporteerd.

Uit een voorlopig onderzoek bleek dat ze niet beschikbaar waren of verkocht werden via online winkels.  Er wordt aangenomen dat de koekjes het land zijn binnengesmokkeld.

Hij zei dat met cannabis doordrenkte producten door de FDA moeten worden goedgekeurd en een THC-gehalte van minder dan 1,6 milligram per fles/doos/zakje moeten hebben.

De waarschuwingsberichten moeten op de productetiketten worden weergegeven om de veilige hoeveelheid voor consumptie aan te bevelen en om kinderen, zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven te waarschuwen dat ze het niet mogen consumeren. 

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!