De EGAT in Thailand lanceerde één tijdelijke test met elektrische motortaxi’s in de provincie Nonthaburi.

NONTHABURI:- De Elektriciteitsopwekkingsautoriteit van Thailand, de EGAT is begonnen met testritten van elektrische motortaxi’s.

De test omvatte 51 elektrische motortaxi’s op negen stands in de buurt van het hoofdkantoor van het staatsbedrijf.

De gouverneur van de Egat, Khun  Boonyanit Wongrukmit zei dat de test een jaar zou duren in samenwerking met het King Mongkut Instituut voor Technologie Noord-Bangkok.

Gedurende de periode zullen de betrokken ambtenaren het gedrag van chauffeurs en passagiers, het energieverbruik en de economische, sociale en milieueffecten bestuderen alvorens te beslissen of elektrische taximotoren in het hele land moeten worden geïntroduceerd.

Elk van de motoren had een batterij van drie kilowatt en kon 100 kilometer per lading rijden.  Het heeft een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur en kan een belasting van ongeveer 150 kilogram dragen.

Het project voor elektrische motorfietsen kostte 21 miljoen baht, inclusief de kosten van een motorfiets en een batterij, voor respectievelijk 84.000 baht en 40.000 baht, aldus khun  Boonyanit.

Er zijn in de motor reservebatterijen aanwezig voor voortzetting van de service, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand 
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “De EGAT in Thailand lanceerde één tijdelijke test met elektrische motortaxi’s in de provincie Nonthaburi.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!