Vrieshuis in Songkhla in de problemen door het niet-openbaar maken van de varkensvlees voorraad

SONGKHLA:- In een gehuurd vrieshuis in de zuidelijke provincie Songkhla is meer dan 200.000 kilo bevroren varkensvlees ontdekt, zo stond in een Thaise krant te lezen.

De ontdekking komt te midden van een scherpe piek in de varkensvleesprijzen na een vermoedelijke uitbraak van de zeer besmettelijke Afrikaanse varkenspest (AVP), die aanvankelijk werd ontkend door de relevante autoriteiten.

De Thaise autoriteiten werden getipt dat er in de vriesopslag  in Songkhla,  200.000 kg bevroren varkensvlees lag opgeslagen, terwijl deze voorraad varkensvlees niet was gemeld, zoals vereist door het bevel van het ministerie van Handel van 10 januari j.l.

De belangrijkste handelsfunctionaris van Songkhla, Chatsuda Chumsang, zei dat er juridische stappen zullen worden ondernomen tegen de eigenaar van het vrieshuis, Piti Seafood Co Ltd. Het bedrijf verweerde zich door te vertellen niet op de hoogte te zijn van het ministerieel besluit, zo stond te lezen.

Khun Chatsuda Chumsang verduidelijkte echter dat er geen aanklacht van hamsteren tegen het bedrijf zou worden ingediend, aangezien uit de gegevens blijkt dat er regelmatig varkensvlees uit het vrieshuis werd gedistribueerd.

De Minister van Handel, khu. Jurin Laksanawisit heeft ambtenaren van het ministerie opdracht gegeven om controles uit te voeren op varkensvleesvoorraden in vrieshuizen in hun provincies in het hele land.

De eigenaar van een locatie die de hoeveelheid diepgevroren varkensvlees in zijn installaties niet correct meldt, riskeert een maximale gevangenisstraf van een jaar of een boete van niet meer dan 20.000 baht, naast een dagelijkse boete van 2.000 baht totdat hij aan de vereiste voldoet.

Iedereen die goederen hamstert, riskeert een gevangenisstraf van maximaal zeven jaar, een maximumboete van 140.000 Baht of beide.

Het Centraal Comité voor de Prijs van Goederen en Diensten heeft vanaf 10 januari j.l. de eis gesteld dat veehouders van 500 varkens of meer en mensen die ten minste 5.000 kilogram varkensvlees hebben of opslaan om de zeven dagen het volume en de prijs te melden.

in Songkhla leidde de provinciegouverneur Jessada Jitrat donderdag een team van functionarissen, waaronder de lokale politie, om het vrieshuis in het district Chana te inspecteren na een tip dat daar een enorme hoeveelheid varkensvlees was gehamsterd.

In het vrieshuis werd in totaal 201.650 kg varkensvlees gevonden met een waarde van meer dan 50 miljoen Baht.  Het varkensvlees was gekoppeld aan een bedrijf in de zuidelijke provincie Phattalung.

Na de ontdekking zeiden de autoriteiten van Songkhla dat ze controles zouden uitvoeren bij alle vrieshuizen in de provincie als afschrikmiddel tegen hamsteren.

Ondertussen werden in Bangkok soortgelijke controles uitgevoerd door een team van ambtenaren van het ministerie van Handel onder leiding van permanent secretaris Boonyarit Kalayanamit.

 Ambtenaren van het ministerie en de politie van de politieafdeling voor consumentenbescherming inspecteerden het vrieshuis van de Pitcha Meat Group in het district Min Buri, maar troffen niets verdachts aan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thairath
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: Thairath

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!