Vreemd groeiende boom trekt in Noordoost-Thailand gelukzoekers aan, maar lokt tegelijkertijd bezetenheid uit

BURIRAM:- Een ongewone sisalboom die een gelijkenis vertoont met een mythische Naga-slang heeft massa’s mensen naar de woning van een 89-jarige vrouw in het dorp Non Malai in de noordoostelijke provincie Buriram in Thailand getrokken. De dorpelingen geloven dat de boom fortuin brengt. Ze stroomden toe om respect te betuigen en lotnummers te zoeken bij de eigenaardige boom voor het huis van de oude vrouw.

De 28 jaar oude boom staat voor huisnummer 82 in het dorp Non Malai. Deze sisalboom heeft zowel bewoners van de gemeenschap als ondernemende lotenverkopers aangetrokken. Dorpelingen hebben hun geluk beproefd met lotnummers die aan de boom zijn ontleend. Het huisnummer en het nummer 57 zijn zichtbaar op de boom die lijkt op de Naga. 

De huiseigenaresse khun Pun Domthaisong, legde uit dat haar overleden schoondochter de boom had geplant, waarvan algemeen wordt aangenomen dat deze rijkdom en fortuin brengt.

Op 28 mei werd het ongewone uiterlijk van de boom voor het eerst ontdekt, samenvallend met een boeddhistische heilige dag. Dorpelingen waren opgewonden omdat ze nog nooit zoiets hadden gezien. 

Naarmate meer mensen zich verzamelden, deed zich een merkwaardig incident voor met een tante die bezeten leek te zijn door een geest of een onbekende kracht. Ze huilde, schudde en schreeuwde en smeekte de dorpelingen om vijf offergaven klaar te maken. Ze zei ook dat hun voorouders waren verschenen.

De dorpelingen bereidden haastig de vijf offergaven voor, zoals door de tante gevraagd, die zich naar adem snakte. Als een dorpeling de loterij won, beloofden ze een verdienste te maken en een groots feest te organiseren. 

De vrouw, die de vreemde bezetenheid-achtige symptomen ervoer tijdens een bezoek aan de heilige vijgenboom, zei dat ze in haar 63 jaar nog nooit eerder een boom had gezien die op de mythische Naga leek. Ze wist niet of het bedoeld was om geluk te brengen of gewoon om te verschijnen. Ze geloofde echter dat het geluk zou brengen. 

Voor wat de lotnummers betreft, bleef ze onbeslist en onzeker over wat ze tijdens haar beproeving zag. Ze herinnerde zich alleen het gevoel van een beklemde borst en moeite met ademhalen.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!