Thaise drinkers drinken géén alcohol vanwege de inflatie

NEDERLAND:- Volgens de Nederlandse auteurs Theo Weber drinkt de Thaise bevolking geen alcohol meer vanwege de inflatie. Dat de prijzen overal stijgen is inmiddels wel bekend. In Thailand loopt het alleen wel erg uit de hand. Daar laten mensen nu alcohol links liggen, vanwege het enorme prijskaartje.

Dat blijkt uit onderzoek van Global Data. Het onderzoek wijst uit dat meer dan 60 procent van de Thaise consumenten geen alcohol meer koopt. Thailand staat volgens Priyanka Jain, consumentenanalist bij Global Data, onder enorme druk van inflatie.

Er ligt nagenoeg geen alcohol met een gemiddeld tot hoge prijs meer in de winkels, omdat het toch niet gekocht wordt. In plaats van de duurdere whisky kiest een klant voor goedkopere alternatieven. Met name fabrikanten in Thailand hebben hier op hun beurt weer last van.

Deze fabrikanten zijn ook de sleutel tot de oplossing, of in elk geval een deel ervan volgens Jain: ‘Het is aan de fabrikanten om de beschikbaarheid van deze producten uit te breiden en consumenten te verleiden via promoties.’

Inflatie niet het enige probleem rondom alcohol in Thailand

De inflatie is een flink probleem in Thailand, zoals dat wereldwijd een probleem vormt. In het land is dat niet het enige probleem dat er rondom alcohol is. Volgens Tim Hill, key account director bij Global Data Singapore, is er tijdens de COVID19- pandemie veel veranderd.

Zo is het beeld over alcoholconsumptie bij de consument nu anders: ‘Door het toenemende bewustzijn over de gevolgen van alcoholgebruik voor de gezondheid op korte en lange termijn, zoals leveraandoeningen en spijsverteringsproblemen, neigen Thaise gezondheidsbewuste consumenten naar ‘beter-voor-jezelf’-alcoholproducten met minder alcoholvolume’.

Veel Thaise consumenten drinken tegenwoordig ook minimaal eens per week alcoholarme of alcoholvrije alternatieven. 

Hill verwacht dat de vraag daarnaar toe zal blijven nemen. Of er intussen ook weer meer vraag naar de premium spirits zoals whisky en anderen dranken zal komen vertelde hij niet. Daarbij vertelde hij niet of er ook gevolgen voor de whisky export zijn. Jaarlijks wordt er nogal wat whisky vanuit bijvoorbeeld Schotland naar Aziatische landen geëxporteerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Theo Weber
Bron: https://whiskymonkeys.com/nieuws/thaise-drinkers-drinken-geen-alcohol-vanwege-de-inflatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!