Vrachtschip loopt in Trat aan de grond waarna het kapseist en de levende have bestaande uit varkens verdrinkt.

~EEN VET VARKEN WEET NIET DAT EEN MAGER HONGER HEEFT~
(Wie zelf genoeg van alles heeft, denkt niet aan de behoeften van een ander)

TRAT:- Gistermorgen zonk een klein vrachtschip op weg naar Vietnam in de zee bij het Khlong Yai-district, waarbij de hele vracht bestaande uit 200 varkens verdronk.

De boot, met een lading varkens in kooien verliet donderdagavond met De kapitein en vijf Cambodjaanse bemanningsleden, de Chalalai-pier in de tambon Hat Lek op weg naar Vietnam.  Het schip was in gezelschap van een groter schip dat 600 varkens vervoerde.

De kleinere boot liep niet ver van de pier aan de grond op een rots en bleef stevig vastzitten. Vrijdagochtend zorgde een vloedgolf ervoor dat de boot overhelde en uiteindelijk kapseisde, aldus Charoen Chalalai, de exploitant van de pier.

In totaal zijn 199 varkens verdronken.  Slechts één heeft het overleefd, zei hij.  Allen werden uit de zee gered en naar de kust gebracht.  De hele reddingsoperatie duurde meer dan twee uur.

De bemanning was in veiligheid.  Het was niet duidelijk wat de dode varkens te wachten stond, maar dat zal ongetwijfeld het slachthuis zijn geweest, zo meent uw nieuwsbeer.

Khun Pongsak Thanawattananon, hoofd van de douanecontrolepost van Khlong Yai, zei dat het aantal varkens in Cambodja en Vietnam was gedecimeerd door een uitbraak van een ziekte. De slagers in die landen bestellen Thaise varkens om hun omzet te halen, aldus Pongsak.

Hij schatte de verloren lading op meer dan 2 miljoen baht.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Jakkrit Waewkhraihong
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!