Vorige week werd het Songkran in Pattaya met een waardige Kong Khao-ceremonie tot fijn einde gebracht 

PATTAYA:- Het Thaise nieuwjaarsseizoen in deze kustplaats werd vorige week traditioneel afgesloten met het jaarlijkse Kong Khao-festival (rijst pellen).  Loco-burgemeester Wuthisak Rermkijakarn opende het evenement op 20 april in Lan Po Public Park in de wijkgemeente Naklua.

 De dag begon vroeg met sport en spel vanaf 9.00 uur, waaronder blindboksen, katapulten, sepak takraw, dammen en schaken.

Het vallen van de avond zag de spirituele kant van de rijststapelceremonie, met mensen verkleed als duivels en engelen met een parade van geesten, die al het opgestapelde eten en lekkernijen inspecteerden.

De engelen en duivels waren ook buiten bij de Nongyai-tempel, waar burgemeester Poramet Ngampichet toezicht hield op de ceremonie.

Hoewel het festival kleiner was dan voorheen, waren er ook zang en toneelstukken met genoeg voedsel voor geesten en dieren.

De Kong Khao-traditie weerspiegelt de manier van leven van de lokale bewoners met het geloof van geesten die beschermen voor een goed leven, vrede en overvloed.  Bovendien is het een list van de mensen uit het verleden die deze vreugdevolle traditie in ere houden om mensen te ontmoeten om liefde en eenheid in de gemeenschap te creëren.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!