Vooruitstrevende transgender trouwt in Thailand met haar knappe prins in traditionele ceremonie

PHUKET:- Actrice, model en schoonheidskoningin Poy Treechada Petcharat trouwde gisteren met een knappe jonge zakenman uit een “hiso” familie uit Phuket. De zeer georganiseerde ceremonie volgde de traditionele Peranakan-stijl, die zes eeuwen geleden ontstond met de eerste golf Chinese immigranten naar de regio.

Khun Poy – die in 2004 de Miss Tiffany en Miss International Queen-verkiezingen won – trouwde met Oak Bhavagha Hongyok in Phuket’s Baan Ar-Jor.  Het 84 jaar oude Chinees-koloniale landgoed is een museum, een beroemd restaurant en het herenhuis van de familie Hongyok.

De familie van Khun Oak gaat terug tot het begin van de tinindustrie in Phuket.  De patriarch van de familie – Tan Jin Nguan – was een Chinese immigrant die de tinwinning in de provincie lanceerde en de koninklijke achternaam “Hong Yok” kreeg voor de ontwikkeling van de industrie.

Poy’s persoonlijke geschiedenis is ook indrukwekkend.  Na het winnen van schoonheidswedstrijden op 18-jarige leeftijd, werd ze sprankelende ster in de entertainmentindustrie – in Thailand en de regio.  Ze heeft gewerkt als model, actrice en artiest in muziekvideo’s.

In 2013 maakte ze de sprong naar de Hongkongse cinema, waar ze samenwerkte met sterren als Zhang Jiahui, Gu Tianle en Liu Qingyun voor Universal Artist Management Company.

Ze is ook een fervent pleitbezorger geweest voor de LGBTQ+-gemeenschap.

De bruid en bruidegom waren gekleed in traditionele Peranakan-huwelijkskostuums die ongeveer 20 miljoen baht kosten voor de ceremonie die beperkt is tot familie en goede vrienden.

Poy droeg een traditionele “Baba” bruidsjurk geborduurd met gouddraad, antieke gouden sieraden en juwelen.  Ze droeg ook een “hua kuan”, of bloemenkroon, handgemaakt met puur goud door ambachtslieden uit de provincie Ranong.  De kroon duurde drie maanden om te voltooien.

De schoenen van de bruid zijn gemaakt door K Premsilp in Bangkok, een legendarische winkel die bekend staat om zijn uitstekende vakmanschap en klantenkring, waaronder koning Rama lX.  De schoenen, gemaakt van de fijnste Australische schapenvacht met een natuurlijke gouden tint, zijn ontworpen en geborduurd door meestervakman Sorapol Thirawong. De trouwkostuums van zowel de bruid als de bruidegom namen maanden in beslag.

Poy en Oak kennen elkaar al 20 jaar.  Hij is de broer van haar beste vriend.  Vorige maand begon ze zijn achternaam te gebruiken op haar vrijgezellenfeest in Bangkok.

Ze is nu lid van één van de beroemdste families van Phuket. 

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!