Marine Thailand vraagt ​​200 miljoen baht om het korvet “HTMS Sukhothai” van zeebodem te halen

BANGKOK:- De Koninklijke Thaise Marine, het RTN, heeft laten weten dat het aan het ministerie van Defensie 200 miljoen baht zal vragen om de gezonken HTMS Sukhothai van de zeebodem uit de Golf van Thailand te halen.

Na ontvangst van het budget zal de RTN een aannemer selecteren voor de bergingsmissie, zo vertelde admiraal Pokkrong Monthatphalin in de functie van woordvoerder van het RTN, eraan toevoegend dat het doel was om het schip in zo perfect mogelijke staat terug boven water te brengen.

Duikers en een afgelegen onderzeeër hebben het schip gelokaliseerd dat 50 meter onder water op de zeebodem ligt.

“Verdere schade aan het schip tijdens de bergingsoperatie kan het onderzoek naar de oorzaak van het zinken ondermijnen”, zo zei admiraal Pokkrong.  “Wij geloven dat de geschatte kosten van 200 miljoen baht geschikt zijn voor deze operatie, die een hoog niveau van expertise vereist.”

Het onderzoek naar het zinken wordt geleid door RTN-stafchef Adm Chonlathit Nawanukhro.  Een speciaal ingestelde commissie heeft honderden marinepersoneel ondervraagd, zowel bemanningsleden van HTMS Sukhothai als reddingswerkers.  De eerste bevindingen die vorige maand werden aangekondigd, zijn dat water het schip binnendrong tijdens stormachtige omstandigheden, waardoor de motoren het lieten afweten.

Het schip van de korvetklasse zonk op 18 december vorig jaar in een storm zo’n 20 zeemijl (32 kilometer) voor de kust van het district Bang Saphan in Prachuap Khiri Khan.

In totaal waren er 105 bemanningsleden aan boord.

Zesenzeventig bemanningsleden werden gered en veilig aan wal gebracht.  De lichamen van 24 matrozen zijn gevonden en vijf blijven vermist.

Gisteren gaf het ministerie van Defensie een verklaring af dat de vijf vermiste bemanningsleden vermoedelijk niet meer leven.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!