Voorstel beëindiging quarantaineplicht voor gevaccineerde buitenlandse toeristen

~EEN GAT IN DE DAG SLAPEN~
(Lang doorslapen)

BANGKOK:- Bronnen in de Thaise zakenmedia suggereren dat er plannen worden gevormd om een ​​einde te maken aan de 14-daagse quarantaineplicht voor gevaccineerde buitenlandse toeristen.

Achter de schermen hebben de Tourism Authority of Thailand (TAT), het Tourism Ministry, de Tourism Council, The Association of Thai Travel Agents (ATTA) en de Thai Hoteliers Association (THA), aangedrongen op een einde aan de quarantaineplicht van twee weken die velen beschouwen als een hindernis voor de herstart van buitenlands toerisme.

Ze willen dat gevaccineerden in twee groepen worden onderverdeeld met verschillende opties om in Thailand te reizen en dit zal binnenkort worden voorgesteld.

Het eerste voorstel heet “Thuis in quarantaine”. Volgens dit idee zal de toerist in quarantaine gaan daar waar ze op het punt staan ​​hun reis te beginnen, voordat ze verder het land door kunnen reizen. Eenmaal in het koninkrijk krijgen ze een Covid-cheque, maar moeten ze nog twee nachten, maar drie dagen, in quarantaine worden geplaatst.

Het tweede plan heet Mobile Quarantine. Dit idee houdt in dat de gezondheidsafdeling en de TAT optreden als begeleiders voor reisgroepen.

Ze kunnen besluiten om een ​​DMC (Destination Management Company) toe te staan ​​deze rol van begeleider te vervullen.

Wanneer zouden de voorstellen kunnen ingaan?

Volgens bronnen worden de laatste details de komende week gladgestreken en zullen ze eind februari aan het bestuur van de TAT worden voorgelegd voor discussie tussen alle betrokken partijen.

Daarna gaat het voorstel naar het kabinet waar premier Prayuth Chan-ocha op de hoogte wordt gesteld van het plan en de uiteindelijke beslissing neemt.

Als groen licht wordt gegeven, suggereren bronnen dat de plannen mogelijk beide vanaf 1 april – en dat is geen grap – kunnen worden uitgevoerd.

Het idee van een “vaccinatiepaspoort” leek te zijn afgekoeld, maar met deze voorstellen kan er mogelijk een weg gevonden worden om het land open te stellen voor degenen in het buitenland die gevaccineerd zijn.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Reuters
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Thai Visa

5 gedachten aan “Voorstel beëindiging quarantaineplicht voor gevaccineerde buitenlandse toeristen”

  1. Ik denk wel dat je een attest krijgt hoor !
   Ik heb er iemand een zien tonen op tv….
   Dan nog ,dat ze een stempel op uw reis pas zetten .
   Met stempel van uw gemeente zo als op uw pas …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!