Voormalig schoonheidskoningin Myanmar kiest partij voor etnische legers die zich verzetten tegen een militaire staatsgreep

~ZE LAAT ZICH NIET HET KAAS VAN HET BROOD ETEN~
(Opkomen voor iets.)

MYANMAR:- De voormalige schoonheidskoningin Htar Htet Htet heeft zich uitgesproken over haar verzet tegen de militaire machtsovername in haar thuisland Myanmar.  

Maar onlangs nam ze haar standpunt nog verder in door een foto van zichzelf te plaatsen in een zwarte gevechtsuitrusting met een aanvalsgeweer, waarmee ze steun betuigde aan de etnische legers die vechten tegen het staatsleger.

Het leger van Myanmar nam in februari de burgerregering over en verdreef president Aung San Suu Kyi die de verkiezingen met een grote hoeveelheid stemmen had gewonnen.  Sindsdien zijn ongeveer 750 mensen gedood door veiligheidstroepen.

De etnische legers die grensregio’s bezetten, hebben zich verzet tegen de militaire overname, waaronder de prominente gewapende vleugel van de Karen National Union.  Onlangs hebben Karen-troepen een militaire buitenpost nabij de Thaise grens aangevallen en overgenomen.  Ongeveer 2.000 mensen zijn naar Thailand gevlucht om aan het geweld te ontsnappen.

De 32-jarige, die Mynamar vertegenwoordigde tijdens de Miss Grand International-verkiezing in Thailand in 2013, schreef op Facebook dat “de tijd is gekomen om terug te vechten.”

 “Of je nu een wapen, pen, toetsenbord vasthoudt of geld doneert aan de pro-democratische beweging, iedereen moet zijn steentje bijdragen om de revolutie te laten slagen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook Htar Htet Htet
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!